Igr hadde vi sushikveld her i hus. Frste gangen bde jeg, Andreas og Avanya lagde det selv. Vi ble veldig fornyde med det vi fikk til, og det er ikke siste gangen det blir sushi hjemme. Vi holdt det safe og lagde maki. Laksemaki, tempura kylling og tempura reke. Ble veldig godt! Vi fikk til og med dreisen p spisepinnene, noe jeg aldri trodde jeg skulle f til. S alt i alt, en flott kveld med en ny erfaring rikere.









Jeg har det forresten utrolig bra om dagen. Endelig kommet meg ut av en lengre periode med depresjon (som jeg har ca 4-5 gngr i ret). S n ser livet veldig lyst ut igjen og jeg tillater meg selv smile og tenke gode tanker. Gleder meg til hver eneste dag... ♥ I tillegg s er jo hsten s fin. Lufta har blitt s frisk og det er s deilig og g tur med Qiana i skogen. Bare nyte livet i friluft. Hper dere har det bra! Klem!





Forrett: Kremet aspargessuppe med baconkrutonger, smrstekt kamskjell og crispy spekeskinke.






Hovedrett:Steinbit med saute p aspargesbnner, asparges, fennikel & beurre blanc med sort lodderogn & potetmos og polkabeter.





Man blir tydeligvis litt skadet (i positiv forstand) nr man jobber i restaurant. Omtrent hver sndag lager Andreas restaurantverdig mat til oss og det pleier vre s godt, ikke noe unntak dette heller. Det var kjempegodt! Nesten s jeg melder han p Masterchef i r! Han er i allefall min masterchef ♥

Om du vil ha oppskrift s legg igjen en kommentar s skal jeg fikse det i et senere innlegg. Hper alle har det fint og fr en fin uke! Jeg har i hvertfall spist utrolig god mat i det siste og prvd kost meg, selv med en del anfall og annet styr. Men snn er n livet. Motgang gjr oss sterkere og man m tenke positivt, selv om det er vanskelig til tider.





Er det en ting jeg har vrt fan av lenge er det hjemmelaget smoothie. Det er jo s enkelt og s godt! Jeg elsker skogsbr-smoothie. Det blir s friskt og litt surt. Tenkte jeg kunne dele en av mine favorittoppskrifter.



Jeg fyller alltid hele blenderen min nr jeg frst lager det. Er s godt og ha til dagen etter f.eks. S om du bare skal ha et eller to glass til deg selv s m du nok halvere denne oppskrifta.

200g fryste bringebr
200g fryste blbr
100g fryst skogsbrblanding

S fyller du opp med eplejuice slik at juicen er p "hyde" med brene og s blender du alt sammen. For gjre den litt stere s tar jeg i litt skogsbr eller vaniljeyoghurt p slutten fr jeg rrer det sammen en siste gang. Noen ganger s er det ogs ekstra godt og putte i litt melis som stningsmiddel (men da blir det overhodet ikke s sunt som det burde vre lenger)...Enkel oppskrift og tar fem min lage, men det blir utrolig godt! Eneste som er synd er jo at frukt og br er s dyrt, s jeg har ikke rd til lage dette flere ganger i uka.

Liker du smoothie? Har du en oppskrift dele med meg? N skal jeg snart p klatretrening, s vi blogges!




Igr ble jeg inspirert til bake noe. Jeg hadde ikke bestemt meg for noe spesifikt, men jeg er veldig glad i bestemor sine pizzasnurrer. S jeg ringte og fikk oppskrifta og prvde s godt jeg kunne. De ble fine og smakte godt, men ikke s godt som hennes. Men det er jo ingen som lager bedre mat enn bestemdre, s jeg er fornyd. Gr sikkert enda bedre neste gang. Dette er jo frste gang jeg baker noe i det hele tatt p flere r. Sist jeg lagde en deig uten hjelp var i 9.klasse - til heimkunnskapen. Som er 8 r siden. S det sier litt om hvor lite erfaring jeg har og hvor lite interessert jeg har vrt. Men i hvertfall, tenkte jeg skulle legge ut oppskrifta, om dere har lyst til lage det samme engang.

Det aller frste du skal gjre er og sette ovnen p 225 grader. Over og under varme, ikke varmluft.

Dette trenger du

400g kjttdeig, rapsolje, hvetemel, salt, tomat&lk pizzafyll, 6dl vann, gjr (ikke avbildet) og ost

Deigen skal inneholde
50 g fersk gjr
6 dl lunkent vann
2 ts salt
2 ts rapsolje
1 kg hvetemel



Det frste du gjr er og smuldre opp gjren i vannet. Nr du har gjort det er det bare og tilsette det andre. Frst olje og salt...s mel litt etter litt, til du fr den konsistensen du nsker. Konsistensen skal forsvidt vre ganske hard, men samtidig smidig. Den skal ikke renne. Det er viktig! Nr du fler du er ferdig er det bare og sette deigen p heving.



Jeg pleier og drysse litt mel p toppen, men det trenger man ikke. Ta et kjkkenhndkle over og la den heve i 30 min. Et triks er og la den st nre komfyren som er varm, da hever den raskere. Mens deigen hever, s begynner man med fyllet.

Fyllet skal inneholde
400g kjttdeig
Tomat og lk-fyll

Veldig enkelt. Du gjr bare som posen tilsier. Og da skal det se snn her ut:

Dette er jo bare en variant av fyll da. Man kan jo lage sitt eget ogs. Men det er denne mten bestemor bruker og som jeg brukte n.


Nr det er ferdig setter du den bare p en kald plate og begynner med osten. Man kan rive ost selv eller kjpe ferdig revet. Her i huset ble det billigere konomisk og rive selv, derfor valgte jeg det.


N har du litt tid igjen fr deigen er klar. Da kan du vaske bordet eller benken du jobber p. For du m bruke en stor flate nr du skal kjevle og rulle deigen. Det du gjr er og prve og lage en rektangel s godt du klarer. Snn at du fr to langsider og to kortsider. Etter det s er det bare og legge p litt fyll. Vi er veldig glad i lk, s jeg tok litt fersk rdlk p ogs. Og s er det bare og rulle hele deigen til en plse. S skjrer man dem opp i omtrent like biter. Da skal de se snn ca her ut:



Det neste du gjr da er og sette disse bitene p en plate med bakepapir. Du setter de da p hykant og klemmer de ned. Nr du har gjort det pensler du de med olje.



S drysser du s mye ost du vil ha over dem. Glemte helt og ta bilde av det, men hper det gr bra. Neste steg n er og putte de i ovnen. N har ovnen sttt p i over en halvtime, s den er god og varm. Sjekk for sikkerhetsskyld at du har satt den p 225 grader. De skal vre midt i ovnen i ca 15 min. Siden denne deigen gir 4 brett, s prvde jeg meg fram litt. Hadde de p under og over varme i 13 min og varmluft de to siste. Da ble osten sprere, og etter min mening bedre. Men du kan gjre akkurat som du vil.

Ferdig resultat:





Dette var barndomsminner til tusen. Spiste mormors pizzasnurrer og drakk farmors egen saft. Veldig godt! Det som er s fint med bakst er jo at man kan prve seg frem og finne sin egen variant. S neste gang s kan det godt hende jeg prver og lage de grovere og lager eget fyll. Men det er denne mten som bringer frem minnner hos meg.

Har du lagd pizzasnurrer fr? Skal du prve?
- Lotte




Jeg skrev i forrige innlegg at jeg hadde tenkt og lage meg taco i form (av restene fra igr)...s da ble det p en mte en lasagne ut av det. Det ble veldig vellykket! S om du er like glad i taco som meg, men kanskje er lei av og spise det p samme mte som du alltid gjr, er denne mten perfekt. Superenkelt er det ogs!

Min mte er og legge det lag p lag, som en lasagne. Kjttdeig -> ost -> grnnsaker -> tacolefse -> kjttdeig -> grnnsaker -> masse ost!


Legger alts alt lag p lag i en ildfast form


Setter det inn i ovnen p 200 grader, helst oppvarmet. Da tar det ca 10 min. Jeg hadde den vel inne i 15, fordi jeg liker at osten er ordentlig gratinert og litt spr!


Voila! Smakte veldig bra, s dette skal jeg gjre flere ganger! Skal du prve det eller har du spist taco p denne mten fr?

N skal endelig bloggen min bli ny for n er designet mitt ferdig! Et design som jeg har ftt til i samarbeid med Charlotte kland. Hu er veldig snill, flink og fr til det meste du spr hu om. Absolutt verdt og f hu til og hjelpe deg om du vil ha et design etter dine nsker. S da skal jeg g i gang med og sette inn kodene! *superhappy* Etterfulgt av en tur i regnet med hunden og en god dusj. Veldig fin avlsutning p en rvva dag.

- Lotte




Heihei! "Uten mat og drikke duger helten ikke.." har vel de fleste hrt, og det er jo ogs sant. Jeg elsker mat og drikke! Jeg foretrekker heller noe god mat enn godteri f.eks. Det har jeg alltid gjort. Men jeg har jo migrene, som igjen frer til at jeg ofte er sliten og ikke orker og lage et fullverdig mltid hele tiden og da blir det til at jeg finner noe snacks isteden. Heldigvis har jeg erfart n at om jeg virkelig presser meg litt s fr jeg tid og ork til lage noe skikkelig. Snn som i kveld. Ville ha noe godt, men samtidig sunt og en del kalorier. Jeg har trent to timer idag, gtt til og fra trening, gtt tur med Panda og gjort litt i leiligheta...S jeg har brent av ca 1000kcal idag, om ikke mer. Det jeg har spist idag tilsvarer ca 400-600kcal. Derfor trengte jeg litt pfyll.


Utrolig godt! To grove og fiberike knekkebrd med salat, mager kylling, tomat...grov leverpostei og agurk! Litt vaniljeyoghurt med kiwi, bringebr og druer samt et stort glass med premium appelsinjuice (ikke fra konsentrat). . Rik p fiber, jern, proteiner og vitaminer. Namnamnam...Dette mltidet holder meg gende helt til morgendagens frokost.

Hva har du gjort idag? Hatt en fin dag?

Pusspuss
- Lotte Isabel




Leste en artikkel p klikk.no der en ernringsekspert delte noen gode tips, s da flte jeg at dette var noe jeg kunne dele videre med dere. Pluss noen av mine erfaringer. N er jeg veldig godt i gang med trening og sunnere kosthold, s jeg gjr dette for min egen del ogs. Man kan jo ikke repetere sunn livsstil for mye.

Bruk kroppen!
Helsen din er ikke bare avhengig av at du gir kroppen riktig brensel - den m ogs bli brukt . Men du trenger ikke svette p et helsestudio flere ganger i uken av den grunn. Ta p deg et par gode sko og g en halvtimes tur hver dag, det er faktisk nok.


Rydd i kjkkenskap og skuffer
Rydd/kast alt du ikke br ha der. Kjp kun snacks, godteri og kjeks i helgene. Da slipper du bli fristet i hverdagen. Dette er et tips jeg m bli flinkere p. Jeg kan ha godteri liggende i skapet i flere uker og smspiser av det hver dag. Det skal det blir slutt p n. Skal jeg ha noe ekstra godt, s er det nok ogs lurt og tenke p mengden. Bestemme seg for 1 ting man vil ha, feks. Da spiser man definitivt opp og da slipper man at det ligger igjen masse fra helga i hverdagen.


Planlegg
Planlegg middagene for en hel uke og kjp inn alt du trenger i n omgang. Da unngr du impulskjpene, som har en tendens til bli litt mindre sunne. Er man i tvil om hva som er sunt og enkelt, og hva man trenger til de forskjellig rettene, s er internett ogs et matleksikon! Matprat, Rema1000 under hundrelappen f.eks. Der finner du mange oppskrifter. Sett deg ned p lrdager og finn ut av hva du har lyst p i kommende uke, s er det bare og dra og handle inn, enten samme dag, eller mandag.


Fem om dagen
Det er ikke s vanskelig som du tror:
Drikk et glass juice.
Legg agurk og tomat p brdskiven.
Spis en salat til lunsj.
Spis en frukt eller litt grnnsaker som mellommltid.
Spis litt grnnsaker eller salat til middag.


Smart ha i kjleskapet
Magre meieriprodukter som melk, ost, yoghurt og kesam
Egg
Kyllingplegg
Mager leverpostei
Frisk salat, paprika, sukkererter, brokkoli, gulrtter og poteter


Riktige mellommltider
En frukt og et knekkebrd med plegg
Yoghurt med korn
Minigulrtter, litt rosiner og ntter
Smoothie

I trrskapet
Havregryn
Sammalt mel
Fr og ntter
Saltfattige posesupper og gryteretter
Hermetiske tomater
Hermetisk kalkun/bogskinke
Fullkornpasta og fullkornris
Bnner og linser
Grov frokostblanding
Grove knekkebrd


Ha alltid i fryseren
Poser med grnnsaksblanding
Poser med br
Kyllingfileter
Laks i porsjonsstykker


Ha alltid p kjkkenbenken
Tomater
Agurk
Frukt


Nr du har stsug
Spis en mslibar. Da fr du i deg gode nringsstoffer.Grnnsaker med dip er ogs en mulighet!




Dette ser jo enkelt ut! Spesielt om man ogs lrer seg og like alt dette! MEN. Ja, det er et men! Det er ikke alle som har s god rd at vi kan ha alt dette hjemme til enhver tid. S da er det viktig og gjre enda mer research og finne ut av det aller hyst ndvendige for og vre sunn, at det skal vre enkelt og lage og at den ingrediensen kan brukes i flere sammenhenger. Viktig og tenke p at mat burde komme frst i budsjettet vrt siden det er s viktig for oss helsemessig fysisk og psykisk.

DIsse punktene ser jeg p som de aller viktigste ha i hus! Det er ogs et pluss at alle disse ingrediensene kan brukes til mye forskjellig.
♦ Melk ♦ Juice ♦ Grnnsaker ♦ Fullkornsris ♦ Potet ♦ Knekkebrd ♦ Havregryn ♦ Frukt ♦ Egg ♦ Fryste og friske br ♦ Mel ♦ Krydder ♦ Hel r kylling (parterer selv og fryser det) ♦ Ost ♦ Kalkunplegg ♦ Soft Flora Light smr ♦ Yoghurt ♦ Ntter

Forslag til en matplan med ingrediensene over
Frokost
: Knekkebrd med salatblad, ost, kalkun, agurk, paprika + melk.Mellommltid: Vaniljeyoghurt med blbr og bringebr.Lunsj: Salat med kylling,egg, mais, paprika, tomat + juice.Mellommltid: Eple eller pre + en neve ntter. Middag: Stekt kyllingfilt med rosmarin og timian, ovnsbakte rotgrnnsaker og potet + vann.Mellommltid: Smoothie med banan, bringebr, blbr. Kveldsmat: Havregrt om du er sulten, er du sugen p noe godt er det fint med oppskjrte grnnsaker og dip!

Vil du vite mer, s finner du veldig mye god og nyttig informasjon HER, HER, HER, HER og HER

Pusspuss
- Lotte Isabel




Jeg er s heldig som er sammen med Andreas. Ikke bare fordi han er kjekk, fin, snill og grei...og har de kvalitetene jeg ser etter i en kjreste. Han er ogs utrolig flink med husarbeid og matlaging! Herregud, alts. Han kunne lett vrt med p Masterchef og vunnet. Han lager s god mat! Ikke noe unntak i dag heller. Nr jeg kom hjem fra trening idag, s hadde han begynt med maten. Jeg visste at det var noe potetmos, kjtt og noe grnnsaker. Ikke noe mer. Jeg kunne sikkert spist det tredobbelte av hva jeg gjorde!




Hjemmelaget potetmos med rosmarin og persille, ovnsbakte rotgrnnsaker og indrefilet av storfe

I tillegg lagde han en god rdvinssjy til seg selv. Jeg er ikke s veldig fan av vinsauser, derfor lot jeg vre idag. Men det skal sies at den var ganske god den og. Den smakte mye rosmarin, persille, lk og annet godt. Jeg er s glad i potetmos, s jeg ville ikke delegge den med saus.


Sliten, mett og veldig glad for bde middagen og treningskta!

Virkelig godt og f unnagjort bde husarbeid, middag og trening fr 17:00 idag! N kan jeg ta helga med god samvittighet. Om jeg finner energien til det s skal jeg male litt mur, men det er ikke noe jeg skal bruke tid p om jeg ikke orker. Er det noe jeg sliter med s er det og sette grenser for meg selv. Har alltid slitt med det og vite nr nok er nok. Jeg bare jobber p til jeg tilslutt har ftt et migreneanfall. Gleder meg til jeg skal lre det hos den psykomotoriske fysioterapeuten jeg gr til. Blir bra! N babler jeg flt, s n fr jeg runde av dette innlegget. God helg alle sammen.

Pusspuss
- Lotte Isabel




Det som er s herlig med taco er jo at det er like godt og spise det som en salat, som det er og spise det i lefse/skjell. S siden vi hadde resten fra grsdagens taco, s ble det tacosalat til middag idag. Kjempesmart at man kan bruke det to dager p rad. Ogs jeg som stort sett er alene rundt middagstider, er det fint med noe lettvint, relativt sunt og godt i tillegg.



Farris har blitt min nye bestevenn. Jeg er veldig fornyd med at alle tomflaskene i huset har blitt byttet fra cola til farris. I denne perioden p over en mnd uten cola, s har jeg prvd og smake p det i ny og ne nr samboeren skal ha litt. Men jeg syns ikke det smaker s godt lenger. Og bra er det! Jeg er s fornyd at jeg har klart og kutte ut colaen og til og med vendt smakslkene mine til og ikke ville ha det.

N skal jeg se om jeg fr pusset ned stuebordet med sandpapir, eller om jeg m bruke maskin til det. Krysser fingrene for at det kan bli et fint resultat med papir (kommer til og ta lang tid, men). Jeg har allerede hvit lakk tilgjengelig, s det er bare den pussejobben som str i veien. Det er s godt og ha s mange prosjekter jeg skal i gjennom. Ha noe som fyller dagen min. Ekstra morsomt er det jo at jeg kan skryte over at det er jeg som har "lagd" det slik. Om resultatene blir bra. Haha...Ha en fin tirsdagskveld alle sammen!

Pusspuss
- Lotte Isabel




Idag mtte jeg ha noe lettvint til middag fordi jeg skal bort om noen f strakser. Derfor ble det tacolefse (synd jeg ikke hadde fullkorn), salat med mais, paprika, sukkererter, litt ost og to typer salater, og sist men ikke minst....Sunniva presset appelsin fra Valencia. Den juicen burde dere kjpe. Den er litt dyr, men den er verdt det! Beste juicen jeg har smakt p lenge. Smaker som om du skulle lagd den sjl, og den er veldig mild p smak, noe som burde falle i smak for de fleste.



Namnam. Kan vel kalle dette for vegetar-taco eller noe. Godt er det i allefall! Nei, n m jeg stikke. Skal se p broren min spille fotballkamp. Gleder meg! Og etterp skal jeg se Liverpool-United. Gleder meg til det ogs. Pakka fra H&M har kommet, s skal hente den i kveld, s blir nok blogging om det da, eller i morgen. Vi blogges!

Pusspuss
- Lotte Isabel




Mange av oss i Norge har rips i hagen, noen bruker den flittig, andre lar kjerret bare st. Jeg personlig elsker rips, bde med og uten sukker. Det er rett og slett godteri for meg. Spiser s jeg fr vondt i magen hver sommer. Ikke nok med at de er gode og fine se p, de er ogs en kilde til vitamin C og andre antioksidanter. Til og med kostfiber. Litt mer detaljert info kan dere selvflgelig google om dere vil, eller lese det her:

"Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men ogs ved stress, ryk, forurensing og solbestrling. En tommerfingerregel sier at jo mrkere farge frukten/grnnsakene/brene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rdfargen p ripsene forteller oss at her er det mye antioksidanter. Disse kan forebygge kreft og hjertesykdom ved forhindre skade p celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fra rips fungerer ogs som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er ndvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Kostfiber fremmer god fordyelse og en sunn tarm..."

S har dere rips i hagen og du faktisk liker det, ikke nl med og g og plukke litt. Godt, enkelt og sunt! Spis med god samvittighet! Til og med bladene inneholder c-vitamin og de kan du bruke i salater.



Mmm, nam! ♥

Liker du rips?

Puspuss

- Lotte Isabel




N sitter jeg og koser meg med "middagen" for idag og venter p Idol. Kuvertrundstykker med ost, mager kalkun og agurk. M ikke glemme glasset med cola. Har det utrolig fint n!




Namnam!

Dagens husmortips; Vent til du har en full maskin fr du vasker, uansett om det er vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Sparer bde strm og vaskemiddel p den mten! Bruker du veldig lite glass, tallerkener osv er det lureste vaske det for hnd.God helg alle dere go'inger! ♥
- Lotte Isabel




Ja, da sitter man her da og prver kose seg. Har spist sushi til middag og ser p siste disk i sesong to av Pretty Little Liars. Vil ikke at det skal ta slutt. Hahah, men da fr jeg bare gidde finne fram sesong tre p nett. Enklere blir det ikke. Skal snart bort p el-butikken for se p en awesome lampe ogs. Kjper jeg den, s kommer den garantert p bloggen. Stay tuned.


Tempura maki :-) ymy




Ikke i form og det ser man....huff


Im drinking pee....neida, det er urge ♥







God helg og hper du fr en fin fredag! ♥
- Lotte Isabel




Jeg er skikkelig glad i grnnsaker og supper, s ikke noe er bedre enn grnnsaksuppe nr jeg virkelig vil ha det. Jeg er ikke s fan av matlaging og hvertfall ikke om det tar flere timer, derfor er denne suppa bde enkel og god nok for meg.



Det eneste du trenger er vann, grnnsaksuppe fra Toro og en lapskausblanding fra frysedisken og vips; klar p max 10 min. Jeg syns ogs at det noen ganger er bedre kjpe seg en slik suppepose fra Toro nr man er forkjlet istedet for te f.eks. Syns det er en mye bedre smak...selv om jeg faktisk liker te. Men ja, dette ble min frokost og n er jeg forhpentligvis klar for dagen.
- Lotte Isabel




Idag bestemte jeg og Andreas oss for spise p Egon. Vi er s heldige ha tre restauranter i samme bygg som leiligheten vr, s det var ikke lang vei. Ned trappa og til hyre s er vi der.



Det var veldig koselig, veldig godt og vi ble veldig mette. Spist p Egon fr? Noen favoritt anbefale? N sitter vi og koser oss hjemme og skal se p Hellstrm rydder opp. Programmene med han er geniale og man lrer faktisk en del om man bare gidder flge med. Hper dere har hatt en fin helg for det har vi nemlig hatt! God natt! ♥
- Lotte Isabel




Heyhey! Igr vknet jeg opp til ferdig frokost. Hvor heldig er ikke jeg? Havregrt med banan! Dette skulle egentlig bli postet igr, men nettet bestemte seg for ikke spille p lag med meg. Derfor et skrytebilde av grsdagens frokost n! N er jeg og Andreas p vei til st opp. Hper denne dagen blir like fin som grsdagen!



God torsdag! Ha det fint! Hva syns du om havregrt? Havre og sunne alternativer generelt? ( Og ja, jeg vet det er sukker, kanel og fruktsukker. Men litt sunt er det jo (y) )
- Lotte Isabel




Igr bestemte vi oss for g og spise sushi. Det var bde noe jeg fikk nerver for og noe jeg gledet meg til. Jeg hadde aldri spist det fr, s jeg var litt skeptisk. Jeg er jo glad i fisk og ris, men dette er jo lagd p en helt annen mte og kan ikke sammenlignes. Jeg prvde og ta de bitene som jeg trodde jeg kom til like; Maki med laks og Nigiri med scampi.



Jeg syns faktisk ikke at det var s verst, men en ting vet jeg til en eventuell neste gang: Be om mindre biter! Jeg mtte bare tygge unna og f svelget det s fort som mulig. Jeg fikk liksom ikke tid til smake p det ordentlig. Jeg klarte heller ikke bruke spisepinner s jeg spiste med fingra. S n blir det hardtrening med pinner hjemme. Neida. Wasabi var hvertfall noe som ikke falt i smak. Det som allerede var inni bitene var greit, men smake p det rent var bare ekkelt og for sterkt. Samme med syltet ingefr, ikke noe for meg. Atmosfren og restauranten i seg selv var veldig koselig. Morsomt kunne sitte og se p kokken tilberede det.Hva syns du om sushi? En favoritt du kan anbefale?
- Lotte Isabel




Andreas hadde fri idag, derfor skulle vi kose oss og som jeg skrev i forrige innlegg sto den bakte poteten i ovnen og jeg skal si deg at den smakte utrolig godt. Frste gangen vi lager det og den ble helt perfekt. Tok jo omtrent to timer da, siden potetene var s store, men det var verdt ventinga! Vi satt ogs ved sofabordet som noen japanere. Siden vi fortstatt ikke har ftt sofa eller noe annet, s mtte det bli slik. Koselig var det uansett!


Vi var faktisk og spiste sushi tidligere idag. Min frste gang! Det kan jeg fortelle mer om i morgen om nettet vil fungere! God natt, bloggfolk! Sov godt! ♥
- Lotte Isabel




Jeg vknet med vond hals idag, noe jeg sjeldent har. Derfor var det godt med bde varm kjttsuppe og isvann ista. Elsker supper. Er bde enkelt, billig og godt. Denne "middagen" kostet meg i underkant av 20 kr. Det kan man jo si er veldig fint for mitt budsjett i allefall. Jeg fr 5000,- i mnd leve for, noe som ikke er ekstremt mye. S nr jeg flytter om ikke s lenge s blir budsjettet hakket strengere.





Suppa var uansett god i dag ogs den, s den blir nok en slager p mitt kjkken. Haha, hres stusselig ut.
- Lotte Isabel






Jeg var s sulten ista at jeg mtte g i gang p kjkkenet. Det var heller ikke s lenge igjen til Andreas kom hjem s det passet jo veldig bra. Jeg lagde som dere sikkert ser; Pasta med ostesaus og bacon. Jeg digger det! Kunne spist det hver dag tror jeg. Var jo en periode der jeg spiste bare pasta til kvelds. Btw! Vi fr nklene til leiligheta p sndag, s jeg syns det var p tide ve seg p bli husmor. Andreas forlanger mat hver dag etter jobb, s. Kommer til f et hardt liv. Neiiida. Sov godt, fininger! ♥ Hva syns dere om pasta?
- Lotte Isabel




Mat er s godt. Og det er lov kose seg med det ogs. Taco(eller vi kan vel kalle det for wraps ogs) er en av mine favoritter, rett og slett for mulighetene er mange. Man kan bruke kylling istede for kjttdeig, man kan bruke bare grnnsaker, bare kjtt osv. Jeg prver jo som sagt vre sunnere p matfronten, derfor mye grnt! Har alltid likt det, men n er fokuset litt forbedret. Jeg drikker ofte cola og da m jeg nesten gjre noe med matinntaket. Jepp, nok snakk, over til fristende(kanskje?) bilder!



God helg mine venner! ♥ Jeg sier bare en ting; YUMMY! Jeg trenger forresten litt inspirasjon til innlegg, s om det er noe dere ville likt vite om meg, eller sett...Bare si ifra!
- Lotte Isabel




Skulle tro jeg hadde starta en matblogg eller noe. Faktum er at jeg gjr ikke s mye om dagen. Jeg sover. Jeg er syk. Jeg prver spise. Jeg ser p tv. Jeg sover.


Fruktsalat med banan, jordbr, moreller, nektarin, rips, grnne og blrde druer - Iskald grnn te

Liker dere frukt? Ser det godt ut? N skal jeg hive meg ls p denne bollen med frukt mens jeg ser p home and away og hotel csar p tv2sumo. Hper dere har det fint, bloggvenner! ♥
- Lotte Isabel





Hodekl, klrot og gulrot! Namnam ♥ Skal ogs f i meg ett eller fler glass isvann som str og venter p meg! Gleder meg.

Gleder meg jo ogs litt til filmen. Lurer p hvordan den er. Jeg og mamma har tenkt se Equilibrium p tvNorge. Jeg har uansett ikke noe bedre gjre. Andreas kommer ikke hjem fr halv tre i natt. God natt'a folkens! Hper dere har det fint!

- Lotte Isabel




Jeg har begynt prve og finne sunnere alternativer, spesielt til kveldskosen. Idag fant jeg meg en grov brdskive med kalkun (velger man kylling eller kalkun fr man i seg betydeligere mindre fett, men samme nringsinnhold som skinke/biff), rips med litt sukker og en bolle med strimlet hodekl.

Hodekl er faktisk veldig godt spise rtt (syns jeg). Smaker sprtt som potetgull og saftig som en nektarin. Digg kveldskos med andre ord. Denne grnnsaken er kalorifattig og inneholder antioksidanter og A og C-vitamin. S dette legger man ikke p seg av. Har ogs lest et sted at den ogs inneholder B, E og K vitamin ogs. Supert! Det sies at det hjelper gni klsaft over kviser og eksem ogs. Det er jo verdt prve om man ikke har prvd det fr. I hvertfall, tommel opp for hodekl!

I tillegg til at man ogs fr i seg en haug med C-vitaminer av ripsen. Definitivt et godt mltid p kveldstid. Man skal jo aller helst ikke f i seg masse energi, men nok til at man ikke fler seg utsultet da man vkner dagen etter. Dette er garantert noe jeg skal fortsette med. En brdskive eller litt havregryn og stoppe resten av min eventuelle sult med vitaminer. Jeg har ikke tatt bilde av noe drikke for det er jo helt opptil en selv. Passer nok bra med et glass melk, vann eller juice til. Jeg drakk et stort glass med eplejuice noe som tilsvarer 1-5 om dagen.

HURRA FOR FRUKT OG GRNT! Liker dere spise grnnsaker rtt? Tenker dere mye p kosthold? Vil du vite mer info om frukt og grnt, sjekk frukt.no. Awesome side!
- Lotte Isabel

(Takk til Henrik for god hjelp til lage hjertet over maten min, hihi)




Mange av oss i Norge har rips i hagen, noen bruker den flittig andre lar kjerret bare st. Jeg personlig elsker rips, bde med og uten sukker. Det er rett og slett godteri for meg. Spiser s jeg fr vondt i magen hver sommer. Ikke nok med at de er gode og fine se p, de er ogs en kilde til vitamin C og andre antioksidanter. Til og med kostfiber. Litt mer detaljert info kan dere selvflgelig google om dere vil, eller lese det her:

"Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men ogs ved stress, ryk, forurensing og solbestrling. En tommerfingerregel sier at jo mrkere farge frukten/grnnsakene/brene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rdfargen p ripsene forteller oss at her er det mye antioksidanter. Disse kan forebygge kreft og hjertesykdom ved forhindre skade p celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fra rips fungerer ogs som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er ndvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Kostfiber fremmer god fordyelse og en sunn tarm..."

S har dere rips i hagen og du faktisk liker det, ikke nl med g plukke litt. Godt, enkelt og sunt! Spis med god samvittighet! Til og med bladene inneholder c-vitamin og de kan du bruke i salater.




Liker du rips? Hper alle har en fin mandag! Knuseklem fra meg! ♥
- Lotte Isabel






Mmmm...Dette sitter jeg og koser meg med akkurat n. Masse sunt og godt. Salaten bestr av: Agurk, skinke, "salat", rd og oransje paprika, mais og ost. Omeletten bestr av: To vispa egg og ost. Noen som kan gjette at jeg er glad i ost? Ogs rista brd med smr. Namnamnam. Kunne spist dette hver dag tror jeg. Ble forresten ikke noe av sko-shopping idag, men prver ta det i morgen. Gleder meg. Hper dere har en fin kveld! ♥ Klem

- Lotte Isabel




N som varmegradene har kommet for fullt og det er opp i mot 40-50 i solveggen er det lurt f i seg en god frokost. Man blir fort dehydrert og sliten. Frokosten min idag ble en brdskive med bringebrsyltety (uten sukker), blbryoghurt med msli + blbr,bringebr og jordbr + et stort glass tropisk juice (som tilsvarer 1 av 5 om dagen). Sunt, kjempegodt og energirikt. Fr jeg gr ut i sola drikker jeg ogs ca 2-3 glass vann. Bare for fylle p litt. Er s kjedelig om man skal g rundt fle seg dehydrert og svimmel. Tommel opp for vann i sommervarmen! Uansett hvor kjedelig det er drikke det. Har dere noen tips? s er det bare slenge inn en kommentar. Man kan aldri lre for mye.

Da er i hvertfall jeg klar for dagen! Skal nok grille senere idag ogs. Gleder meg til det!! :D Hper dere fr en fin dag!

- Lotte Isabel












Jeg heter Lotte, er 22 r og bosatt i Gjvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebrer sykdom, trening, interir, mote og min kjrlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com




Arkiv


September 2014 August 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juli 2013 Juni 2013 Mai 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 Oktober 2011 September 2011


Kategorier


Antrekk Challenge Familie Foto Hverdag Innkjp Interir Konkurranse Maries dikt Mat - drikke Mote Skjnnhet Tanker - flelser Tema - mine meninger Trening Ukas blogg Video

Reklame


blogg.no



Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen m avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger p blogg.no og annonser p bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktr for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits