Igår hadde vi sushikveld her i hus. Første gangen både jeg, Andreas og Avanya lagde det selv. Vi ble veldig fornøyde med det vi fikk til, og det er ikke siste gangen det blir sushi hjemme. Vi holdt det safe og lagde maki. Laksemaki, tempura kylling og tempura reke. Ble veldig godt! Vi fikk til og med dreisen på spisepinnene, noe jeg aldri trodde jeg skulle få til. Så alt i alt, en flott kveld med en ny erfaring rikere. 

Jeg har det forresten utrolig bra om dagen. Endelig kommet meg ut av en lengre periode med depresjon (som jeg har ca 4-5 gngr i året). Så nå ser livet veldig lyst ut igjen og jeg tillater meg selv å smile og tenke gode tanker. Gleder meg til hver eneste dag... ♥ I tillegg så er jo høsten så fin. Lufta har blitt så frisk og det er så deilig og gå tur med Qiana i skogen. Bare nyte livet i friluft. Håper dere har det bra! Klem! 


                                                 
Forrett: Kremet aspargessuppe med baconkrutonger, smørstekt kamskjell og crispy spekeskinke.


Hovedrett: Steinbit med sautée på aspargesbønner, asparges, fennikel & beurre blanc med sort lodderogn & potetmos og polkabeter. 

Man blir tydeligvis litt skadet (i positiv forstand) når man jobber i restaurant. Omtrent hver søndag lager Andreas restaurantverdig mat til oss og det pleier å være så godt, ikke noe unntak dette heller. Det var kjempegodt! Nesten så jeg melder han på Masterchef i år! Han er i allefall min masterchef ♥ 

Om du vil ha oppskrift så legg igjen en kommentar så skal jeg fikse det i et senere innlegg. Håper alle har det fint og får en fin uke! Jeg har i hvertfall spist utrolig god mat i det siste og prøvd å kost meg, selv med en del anfall og annet styr. Men sånn er nå livet. Motgang gjør oss sterkere og man må tenke positivt, selv om det er vanskelig til tider.

                                       
Er det en ting jeg har vært fan av lenge er det hjemmelaget smoothie. Det er jo så enkelt og så godt! Jeg elsker skogsbær-smoothie. Det blir så friskt og litt surt. Tenkte jeg kunne dele en av mine favorittoppskrifter. 

 

Jeg fyller alltid hele blenderen min når jeg først lager det. Er så godt og ha til dagen etter f.eks. Så om du bare skal ha et eller to glass til deg selv så må du nok halvere denne oppskrifta. 

200g fryste bringebær
200g fryste blåbær
100g fryst skogsbærblanding

Så fyller du opp med eplejuice slik at juicen er på "høyde" med bærene og så blender du alt sammen. For å gjøre den litt søtere så tar jeg i litt skogsbær eller vaniljeyoghurt på slutten før jeg rører det sammen en siste gang. Noen ganger så er det også ekstra godt og putte i litt melis som søtningsmiddel (men da blir det overhodet ikke så sunt som det burde være lenger)...Enkel oppskrift og tar fem min å lage, men det blir utrolig godt! Eneste som er synd er jo at frukt og bær er så dyrt, så jeg har ikke råd til å lage dette flere ganger i uka.  

Liker du smoothie? Har du en oppskrift å dele med meg? Nå skal jeg snart på klatretrening, så vi blogges! 

                                             
Igår ble jeg inspirert til å bake noe. Jeg hadde ikke bestemt meg for noe spesifikt, men jeg er veldig glad i bestemor sine pizzasnurrer. Så jeg ringte og fikk oppskrifta og prøvde så godt jeg kunne. De ble fine og smakte godt, men ikke så godt som hennes. Men det er jo ingen som lager bedre mat enn bestemødre, så jeg er fornøyd. Går sikkert enda bedre neste gang. Dette er jo første gang jeg baker noe i det hele tatt på flere år. Sist jeg lagde en deig uten hjelp var i 9.klasse - til heimkunnskapen. Som er 8 år siden. Så det sier litt om hvor lite erfaring jeg har og hvor lite interessert jeg har vært. Men i hvertfall, tenkte jeg skulle legge ut oppskrifta, om dere har lyst til å lage det samme engang. 

Det aller første du skal gjøre er og sette ovnen på 225 grader. Over og under varme, ikke varmluft.

Dette trenger du

400g kjøttdeig, rapsolje, hvetemel, salt, tomat&løk pizzafyll, 6dl vann, gjær (ikke avbildet) og ost

Deigen skal inneholde
50 g fersk gjær
6 dl lunkent vann
2 ts salt
2 ts rapsolje
1 kg hvetemelDet første du gjør er og smuldre opp gjæren i vannet. Når du har gjort det er det bare og tilsette det andre. Først olje og salt...så mel litt etter litt, til du får den konsistensen du ønsker. Konsistensen skal forsåvidt være ganske hard, men samtidig smidig. Den skal ikke renne. Det er viktig! Når du føler du er ferdig er det bare og sette deigen på heving. Jeg pleier og drysse litt mel på toppen, men det trenger man ikke. Ta et kjøkkenhåndkle over og la den heve i 30 min. Et triks er og la den stå nære komfyren som er varm, da hever den raskere. Mens deigen hever, så begynner man med fyllet. 

Fyllet skal inneholde 
400g kjøttdeig
Tomat og løk-fyll

Veldig enkelt. Du gjør bare som posen tilsier. Og da skal det se sånn her ut: 

Dette er jo bare en variant av fyll da. Man kan jo lage sitt eget også. Men det er denne måten bestemor bruker og som jeg brukte nå. 


Når det er ferdig setter du den bare på en kald plate og begynner med osten. Man kan rive ost selv eller kjøpe ferdig revet. Her i huset ble det billigere økonomisk og rive selv, derfor valgte jeg det. 


Nå har du litt tid igjen før deigen er klar. Da kan du vaske bordet eller benken du jobber på. For du må bruke en stor flate når du skal kjevle og rulle deigen. Det du gjør er og prøve og lage en rektangel så godt du klarer. Sånn at du får to langsider og to kortsider. Etter det så er det bare og legge på litt fyll. Vi er veldig glad i løk, så jeg tok litt fersk rødløk på også. Og så er det bare og rulle hele deigen til en pølse. Så skjærer man dem opp i omtrent like biter. Da skal de se sånn ca her ut: Det neste du gjør da er og sette disse bitene på en plate med bakepapir. Du setter de da på høykant og klemmer de ned. Når du har gjort det pensler du de med olje. Så drysser du så mye ost du vil ha over dem. Glemte helt og ta bilde av det, men håper det går bra. Neste steg nå er og putte de i ovnen. Nå har ovnen stått på i over en halvtime, så den er god og varm. Sjekk for sikkerhetsskyld at du har satt den på 225 grader. De skal være midt i ovnen i ca 15 min. Siden denne deigen gir 4 brett, så prøvde jeg meg fram litt. Hadde de på under og over varme i 13 min og varmluft de to siste. Da ble osten sprøere, og etter min mening bedre. Men du kan gjøre akkurat som du vil. 

Ferdig resultat: 

Dette var barndomsminner til tusen. Spiste mormors pizzasnurrer og drakk farmors egen saft. Veldig godt! Det som er så fint med bakst er jo at man kan prøve seg frem og finne sin egen variant. Så neste gang så kan det godt hende jeg prøver og lage de grovere og lager eget fyll. Men det er denne måten som bringer frem minnner hos meg. 

Har du lagd pizzasnurrer før? Skal du prøve? 
- Lotte
Jeg skrev i forrige innlegg at jeg hadde tenkt og lage meg taco i form (av restene fra igår)...så da ble det på en måte en lasagne ut av det. Det ble veldig vellykket! Så om du er like glad i taco som meg, men kanskje er lei av og spise det på samme måte som du alltid gjør, er denne måten perfekt. Superenkelt er det også! 

Min måte er og legge det lag på lag, som en lasagne. Kjøttdeig -> ost -> grønnsaker -> tacolefse -> kjøttdeig -> grønnsaker -> masse ost! 


Legger altså alt lag på lag i en ildfast form 


Setter det inn i ovnen på 200 grader, helst oppvarmet. Da tar det ca 10 min. Jeg hadde den vel inne i 15, fordi jeg liker at osten er ordentlig gratinert og litt sprø! 


Voila! Smakte veldig bra, så dette skal jeg gjøre flere ganger! Skal du prøve det eller har du spist taco på denne måten før? 

Nå skal endelig bloggen min bli ny for nå er designet mitt ferdig! Et design som jeg har fått til i samarbeid med Charlotte Økland. Hu er veldig snill, flink og får til det meste du spør hu om. Absolutt verdt og få hu til og hjelpe deg om du vil ha et design etter dine ønsker. Så da skal jeg gå i gang med og sette inn kodene! *superhappy* Etterfulgt av en tur i regnet med hunden og en god dusj. Veldig fin avlsutning på en rævva dag. 

- Lotte 
Heihei! "Uten mat og drikke duger helten ikke.." har vel de fleste hørt, og det er jo også sant. Jeg elsker mat og drikke! Jeg foretrekker heller noe god mat enn godteri f.eks. Det har jeg alltid gjort. Men jeg har jo migrene, som igjen fører til at jeg ofte er sliten og ikke orker og lage et fullverdig måltid hele tiden og da blir det til at jeg finner noe snacks isteden. Heldigvis har jeg erfart nå at om jeg virkelig presser meg litt så får jeg tid og ork til å lage noe skikkelig. Sånn som i kveld. Ville ha noe godt, men samtidig sunt og en del kalorier. Jeg har trent to timer idag, gått til og fra trening, gått tur med Panda og gjort litt i leiligheta...Så jeg har brent av ca 1000kcal idag, om ikke mer. Det jeg har spist idag tilsvarer ca 400-600kcal. Derfor trengte jeg litt påfyll. 


Utrolig godt! To grove og fiberike knekkebrød med salat, mager kylling, tomat...grov leverpostei og agurk! Litt vaniljeyoghurt med kiwi, bringebær og druer samt et stort glass med premium appelsinjuice (ikke fra konsentrat). . Rik på fiber, jern, proteiner og vitaminer. Namnamnam...Dette måltidet holder meg gående helt til morgendagens frokost. 

Hva har du gjort idag? Hatt en fin dag? 

Pusspuss
- Lotte Isabel
Leste en artikkel på klikk.no der en ernæringsekspert delte noen gode tips, så da følte jeg at dette var noe jeg kunne dele videre med dere. Pluss noen av mine erfaringer. Nå er jeg veldig godt i gang med trening og sunnere kosthold, så jeg gjør dette for min egen del også. Man kan jo ikke repetere sunn livsstil for mye. 

Bruk kroppen!
Helsen din er ikke bare avhengig av at du gir kroppen riktig brensel - den må også bli brukt . Men du trenger ikke svette på et helsestudio flere ganger i uken av den grunn. Ta på deg et par gode sko og gå en halvtimes tur hver dag, det er faktisk nok.


Rydd i kjøkkenskap og skuffer
Rydd/kast alt du ikke bør ha der. Kjøp kun snacks, godteri og kjeks i helgene. Da slipper du å bli fristet i hverdagen. Dette er et tips jeg må bli flinkere på. Jeg kan ha godteri liggende i skapet i flere uker og småspiser av det hver dag. Det skal det blir slutt på nå. Skal jeg ha noe ekstra godt, så er det nok også lurt og tenke på mengden. Bestemme seg for 1 ting man vil ha, feks. Da spiser man definitivt opp og da slipper man at det ligger igjen masse fra helga i hverdagen. 


Planlegg
Planlegg middagene for en hel uke og kjøp inn alt du trenger i én omgang. Da unngår du impulskjøpene, som har en tendens til å bli litt mindre sunne. Er man i tvil om hva som er sunt og enkelt, og hva man trenger til de forskjellig rettene, så er internett også et matleksikon! Matprat, Rema1000 under hundrelappen f.eks. Der finner du mange oppskrifter. Sett deg ned på lørdager og finn ut av hva du har lyst på i kommende uke, så er det bare og dra og handle inn, enten samme dag, eller mandag. 


Fem om dagen
Det er ikke så vanskelig som du tror:
Drikk et glass juice.
Legg agurk og tomat på brødskiven.
Spis en salat til lunsj.
Spis en frukt eller litt grønnsaker som mellommåltid.
Spis litt grønnsaker eller salat til middag.

 
Smart å ha i kjøleskapet
Magre meieriprodukter som melk, ost, yoghurt og kesam
Egg
Kyllingpålegg
Mager leverpostei
Frisk salat, paprika, sukkererter, brokkoli, gulrøtter og poteter


Riktige mellommåltider
En frukt og et knekkebrød med pålegg
Yoghurt med korn
Minigulrøtter, litt rosiner og nøtter
Smoothie
 

I tørrskapet
Havregryn
Sammalt mel
Frø og nøtter
Saltfattige posesupper og gryteretter
Hermetiske tomater
Hermetisk kalkun/bogskinke
Fullkornpasta og fullkornris
Bønner og linser
Grov frokostblanding
Grove knekkebrød 


Ha alltid i fryseren
Poser med grønnsaksblanding
Poser med bær
Kyllingfileter
Laks i porsjonsstykker


Ha alltid på kjøkkenbenken
Tomater
Agurk
Frukt


Når du har søtsug
Spis en müslibar. Da får du i deg gode næringsstoffer.Grønnsaker med dip er også en mulighet!
Dette ser jo enkelt ut! Spesielt om man også lærer seg og like alt dette! MEN. Ja, det er et men! Det er ikke alle som har så god råd at vi kan ha alt dette hjemme til enhver tid. Så da er det viktig og gjøre enda mer research og finne ut av det aller høyst nødvendige for og være sunn, at det skal være enkelt og lage og at den ingrediensen kan brukes i flere sammenhenger. Viktig og tenke på at mat burde komme først i budsjettet vårt siden det er så viktig for oss helsemessig fysisk og psykisk.

DIsse punktene ser jeg på som de aller viktigste å ha i hus! Det er også et pluss at alle disse ingrediensene kan brukes til mye forskjellig.
♦ Melk ♦ Juice ♦ Grønnsaker ♦ Fullkornsris ♦ Potet ♦ Knekkebrød ♦ Havregryn ♦ Frukt ♦ Egg ♦ Fryste og friske bær ♦ Mel ♦ Krydder ♦ Hel rå kylling (parterer selv og fryser det) ♦ Ost ♦ Kalkunpålegg ♦ Soft Flora Light smør ♦ Yoghurt ♦ Nøtter 

Forslag til en matplan med ingrediensene over
Frokost
: Knekkebrød med salatblad, ost, kalkun, agurk, paprika + melk. Mellommåltid: Vaniljeyoghurt med blåbær og bringebær. Lunsj: Salat med kylling,egg, mais, paprika, tomat + juice. Mellommåltid: Eple eller pære + en neve nøtter. Middag: Stekt kyllingfilèt med rosmarin og timian, ovnsbakte rotgrønnsaker og potet + vann. Mellommåltid: Smoothie med banan, bringebær, blåbær. Kveldsmat: Havregrøt om du er sulten, er du sugen på noe godt er det fint med oppskjærte grønnsaker og dip! 

Vil du vite mer, så finner du veldig mye god og nyttig informasjon HER, HER, HER, HER og HER 

Pusspuss
- Lotte Isabel 
Jeg er så heldig som er sammen med Andreas. Ikke bare fordi han er kjekk, fin, snill og grei...og har de kvalitetene jeg ser etter i en kjæreste. Han er også utrolig flink med husarbeid og matlaging! Herregud, altså. Han kunne lett vært med på Masterchef og vunnet. Han lager så god mat! Ikke noe unntak i dag heller. Når jeg kom hjem fra trening idag, så hadde han begynt med maten. Jeg visste at det var noe potetmos, kjøtt og noe grønnsaker. Ikke noe mer. Jeg kunne sikkert spist det tredobbelte av hva jeg gjorde! 
Hjemmelaget potetmos med rosmarin og persille, ovnsbakte rotgrønnsaker og indrefilet av storfe 

I tillegg lagde han en god rødvinssjy til seg selv. Jeg er ikke så veldig fan av vinsauser, derfor lot jeg være idag. Men det skal sies at den var ganske god den og. Den smakte mye rosmarin, persille, løk og annet godt. Jeg er så glad i potetmos, så jeg ville ikke ødelegge den med saus. 


Sliten, mett og veldig glad for både middagen og treningsøkta!

Virkelig godt og få unnagjort både husarbeid, middag og trening før 17:00 idag! Nå kan jeg ta helga med god samvittighet. Om jeg finner energien til det så skal jeg male litt mur, men det er ikke noe jeg skal bruke tid på om jeg ikke orker. Er det noe jeg sliter med så er det og sette grenser for meg selv. Har alltid slitt med det og vite når nok er nok. Jeg bare jobber på til jeg tilslutt har fått et migreneanfall. Gleder meg til jeg skal lære det hos den psykomotoriske fysioterapeuten jeg går til. Blir bra! Nå babler jeg fælt, så nå får jeg runde av dette innlegget. God helg alle sammen. 

Pusspuss
- Lotte Isabel
Det som er så herlig med taco er jo at det er like godt og spise det som en salat, som det er og spise det i lefse/skjell. Så siden vi hadde resten fra gårsdagens taco, så ble det tacosalat til middag idag. Kjempesmart at man kan bruke det to dager på rad. Også jeg som stort sett er alene rundt middagstider, er det fint med noe lettvint, relativt sunt og godt i tillegg.Farris har blitt min nye bestevenn. Jeg er veldig fornøyd med at alle tomflaskene i huset har blitt byttet fra cola til farris. I denne perioden på over en mnd uten cola, så har jeg prøvd og smake på det i ny og ne når samboeren skal ha litt. Men jeg syns ikke det smaker så godt lenger. Og bra er det! Jeg er så fornøyd at jeg har klart og kutte ut colaen og til og med vendt smaksløkene mine til og ikke ville ha det.

Nå skal jeg se om jeg får pusset ned stuebordet med sandpapir, eller om jeg må bruke maskin til det. Krysser fingrene for at det kan bli et fint resultat med papir (kommer til og ta lang tid, men). Jeg har allerede hvit lakk tilgjengelig, så det er bare den pussejobben som står i veien. Det er så godt og ha så mange prosjekter jeg skal i gjennom. Ha noe som fyller dagen min. Ekstra morsomt er det jo at jeg kan skryte over at det er jeg som har "lagd" det slik. Om resultatene blir bra. Haha...Ha en fin tirsdagskveld alle sammen! 

Pusspuss
- Lotte Isabel
Idag måtte jeg ha noe lettvint til middag fordi jeg skal bort om noen få strakser. Derfor ble det tacolefse (synd jeg ikke hadde fullkorn), salat med mais, paprika, sukkererter, litt ost og to typer salater, og sist men ikke minst....Sunniva presset appelsin fra Valencia. Den juicen burde dere kjøpe. Den er litt dyr, men den er verdt det! Beste juicen jeg har smakt på lenge. Smaker som om du skulle lagd den sjøl, og den er veldig mild på smak, noe som burde falle i smak for de fleste.Namnam. Kan vel kalle dette for vegetar-taco eller noe. Godt er det i allefall! Nei, nå må jeg stikke. Skal se på broren min spille fotballkamp. Gleder meg! Og etterpå skal jeg se Liverpool-United. Gleder meg til det også. Pakka fra H&M har kommet, så skal hente den i kveld, så blir nok blogging om det da, eller i morgen. Vi blogges!

Pusspuss
- Lotte Isabel
Mange av oss i Norge har rips i hagen, noen bruker den flittig, andre lar kjerret bare stå. Jeg personlig elsker rips, både med og uten sukker. Det er rett og slett godteri for meg. Spiser så jeg får vondt i magen hver sommer. Ikke nok med at de er gode og fine å se på, de er også en kilde til vitamin C og andre antioksidanter. Til og med kostfiber. Litt mer detaljert info kan dere selvfølgelig google om dere vil, eller lese det her: 

"Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men også ved stress, røyk, forurensing og solbestråling. En tommerfingerregel sier at jo mørkere farge frukten/grønnsakene/bærene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rødfargen på ripsene forteller oss at her er det mye antioksidanter. Disse kan forebygge kreft og hjertesykdom ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fra rips fungerer også som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Kostfiber fremmer god fordøyelse og en sunn tarm..."

Så har dere rips i hagen og du faktisk liker det, ikke nøl med og gå og plukke litt. Godt, enkelt og sunt! Spis med god samvittighet! Til og med bladene inneholder c-vitamin og de kan du bruke i salater.Mmm, nam! ♥

Liker du rips?

Puspuss

- Lotte Isabel
Nå sitter jeg og koser meg med "middagen" for idag og venter på Idol. Kuvertrundstykker med ost, mager kalkun og agurk. Må ikke glemme glasset med cola. Har det utrolig fint nå! 
Namnam! 

Dagens husmortips; Vent til du har en full maskin før du vasker, uansett om det er vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Sparer både strøm og vaskemiddel på den måten! Bruker du veldig lite glass, tallerkener osv er det lureste å vaske det for hånd. God helg alle dere go'inger! ♥ 
- Lotte Isabel
Ja, da sitter man her da og prøver å kose seg. Har spist sushi til middag og ser på siste disk i sesong to av Pretty Little Liars. Vil ikke at det skal ta slutt. Hahah, men da får jeg bare gidde å finne fram sesong tre på nett. Enklere blir det ikke. Skal snart bort på el-butikken for å se på en awesome lampe også. Kjøper jeg den, så kommer den garantert på bloggen. Stay tuned. 


Tempura maki :-) ymy
Ikke i form og det ser man....huff


Im drinking pee....neida, det er urge ♥God helg og håper du får en fin fredag! ♥ 
- Lotte Isabel
Jeg er skikkelig glad i grønnsaker og supper, så ikke noe er bedre enn grønnsaksuppe når jeg virkelig vil ha det. Jeg er ikke så fan av matlaging og hvertfall ikke om det tar flere timer, derfor er denne suppa både enkel og god nok for meg.Det eneste du trenger er vann, grønnsaksuppe fra Toro og en lapskausblanding fra frysedisken og vips; klar på max 10 min. Jeg syns også at det noen ganger er bedre å kjøpe seg en slik suppepose fra Toro når man er forkjølet istedet for te f.eks. Syns det er en mye bedre smak...selv om jeg faktisk liker te. Men ja, dette ble min frokost og nå er jeg forhåpentligvis klar for dagen.
- Lotte Isabel
Idag bestemte jeg og Andreas oss for å spise på Egon. Vi er så heldige å ha tre restauranter i samme bygg som leiligheten vår, så det var ikke lang vei. Ned trappa og til høyre så er vi der. Det var veldig koselig, veldig godt og vi ble veldig mette. Spist på Egon før? Noen favoritt å anbefale? Nå sitter vi og koser oss hjemme og skal se på Hellstrøm rydder opp. Programmene med han er geniale og man lærer faktisk en del om man bare gidder å følge med. Håper dere har hatt en fin helg for det har vi nemlig hatt! God natt! ♥
- Lotte Isabel
Heyhey! Igår våknet jeg opp til ferdig frokost. Hvor heldig er ikke jeg? Havregrøt med banan! Dette skulle egentlig bli postet igår, men nettet bestemte seg for å ikke spille på lag med meg. Derfor et skrytebilde av gårsdagens frokost nå! Nå er jeg og Andreas på vei til å stå opp. Håper denne dagen blir like fin som gårsdagen! God torsdag! Ha det fint! Hva syns du om havregrøt? Havre og sunne alternativer generelt? ( Og ja, jeg vet det er sukker, kanel og fruktsukker. Men litt sunt er det jo (y) )
- Lotte Isabel
Igår bestemte vi oss for å gå og spise sushi. Det var både noe jeg fikk nerver for og noe jeg gledet meg til. Jeg hadde aldri spist det før, så jeg var litt skeptisk. Jeg er jo glad i fisk og ris, men dette er jo lagd på en helt annen måte og kan ikke sammenlignes. Jeg prøvde og ta de bitene som jeg trodde jeg kom til å like; Maki med laks og Nigiri med scampi. Jeg syns faktisk ikke at det var så verst, men en ting vet jeg til en eventuell neste gang: Be om mindre biter! Jeg måtte bare tygge unna og få svelget det så fort som mulig. Jeg fikk liksom ikke tid til å smake på det ordentlig. Jeg klarte heller ikke bruke spisepinner så jeg spiste med fingra. Så nå blir det hardtrening med pinner hjemme. Neida. Wasabi var hvertfall noe som ikke falt i smak. Det som allerede var inni bitene var greit, men å smake på det rent var bare ekkelt og for sterkt. Samme med syltet ingefær, ikke noe for meg. Atmosfæren og restauranten i seg selv var veldig koselig. Morsomt å kunne sitte og se på kokken tilberede det. Hva syns du om sushi? En favoritt du kan anbefale?
- Lotte Isabel
Andreas hadde fri idag, derfor skulle vi kose oss og som jeg skrev i forrige innlegg sto den bakte poteten i ovnen og jeg skal si deg at den smakte utrolig godt. Første gangen vi lager det og den ble helt perfekt. Tok jo omtrent to timer da, siden potetene var så store, men det var verdt ventinga! Vi satt også ved sofabordet som noen japanere. Siden vi fortstatt ikke har fått sofa eller noe annet, så måtte det bli slik. Koselig var det uansett! 


Vi var faktisk og spiste sushi tidligere idag. Min første gang! Det kan jeg fortelle mer om i morgen om nettet vil fungere! God natt, bloggfolk! Sov godt! ♥ 
- Lotte Isabel
Jeg våknet med vond hals idag, noe jeg sjeldent har. Derfor var det godt med både varm kjøttsuppe og isvann ista. Elsker supper. Er både enkelt, billig og godt. Denne "middagen" kostet meg i underkant av 20 kr. Det kan man jo si er veldig fint for mitt budsjett i allefall. Jeg får 5000,- i mnd å leve for, noe som ikke er ekstremt mye. Så når jeg flytter om ikke så lenge så blir budsjettet hakket strengere.

Suppa var uansett god i dag også den, så den blir nok en slager på mitt kjøkken. Haha, høres stusselig ut. 
- Lotte Isabel


Jeg var så sulten ista at jeg måtte gå i gang på kjøkkenet. Det var heller ikke så lenge igjen til Andreas kom hjem så det passet jo veldig bra. Jeg lagde som dere sikkert ser; Pasta med ostesaus og bacon. Jeg digger det! Kunne spist det hver dag tror jeg. Var jo en periode der jeg spiste bare pasta til kvelds. Btw! Vi får nøklene til leiligheta på søndag, så jeg syns det var på tide å øve seg på å bli husmor. Andreas forlanger mat hver dag etter jobb, så. Kommer til å få et hardt liv. Neiiida. Sov godt, fininger! ♥ Hva syns dere om pasta?
- Lotte Isabel
Mat er så godt. Og det er lov å kose seg med det også. Taco(eller vi kan vel kalle det for wraps også) er en av mine favoritter, rett og slett for mulighetene er mange. Man kan bruke kylling istede for kjøttdeig, man kan bruke bare grønnsaker, bare kjøtt osv. Jeg prøver jo som sagt å være sunnere på matfronten, derfor mye grønt! Har alltid likt det, men nå er fokuset litt forbedret. Jeg drikker ofte cola og da må jeg nesten gjøre noe med matinntaket. Jepp, nok snakk, over til fristende(kanskje?) bilder!God helg mine venner! ♥ Jeg sier bare en ting; YUMMY! Jeg trenger forresten litt inspirasjon til innlegg, så om det er noe dere ville likt å vite om meg, eller sett...Bare si ifra! 
- Lotte Isabel 
Skulle tro jeg hadde starta en matblogg eller noe. Faktum er at jeg gjør ikke så mye om dagen. Jeg sover. Jeg er syk. Jeg prøver å spise. Jeg ser på tv. Jeg sover. 


Fruktsalat med banan, jordbær, moreller, nektarin, rips, grønne og blårøde druer - Iskald grønn te

Liker dere frukt? Ser det godt ut? Nå skal jeg hive meg løs på denne bollen med frukt mens jeg ser på home and away og hotel cæsar på tv2sumo. Håper dere har det fint, bloggvenner! ♥ 
- Lotte Isabel 

Hodekål, kålrot og gulrot! Namnam ♥ Skal også få i meg ett eller fler glass isvann som står og venter på meg! Gleder meg.

Gleder meg jo også litt til filmen. Lurer på hvordan den er. Jeg og mamma har tenkt å se Equilibrium på tvNorge. Jeg har uansett ikke noe bedre å gjøre. Andreas kommer ikke hjem før halv tre i natt. God natt'a folkens! Håper dere har det fint! 

- Lotte Isabel
Jeg har begynt å prøve og finne sunnere alternativer, spesielt til kveldskosen. Idag fant jeg meg en grov brødskive med kalkun (velger man kylling eller kalkun får man i seg betydeligere mindre fett, men samme næringsinnhold som skinke/biff), rips med litt sukker og en bolle med strimlet hodekål. 

Hodekål er faktisk veldig godt å spise rått (syns jeg). Smaker sprøtt som potetgull og saftig som en nektarin. Digg kveldskos med andre ord. Denne grønnsaken er kalorifattig og inneholder antioksidanter og A og C-vitamin. Så dette legger man ikke på seg av. Har også lest et sted at den også inneholder B, E og K vitamin også. Supert! Det sies at det hjelper å gni kålsaft over kviser og eksem også. Det er jo verdt å prøve om man ikke har prøvd det før. I hvertfall, tommel opp for hodekål! 

I tillegg til at man også får i seg en haug med C-vitaminer av ripsen. Definitivt et godt måltid på kveldstid. Man skal jo aller helst ikke få i seg masse energi, men nok til at man ikke føler seg utsultet da man våkner dagen etter. Dette er garantert noe jeg skal fortsette med. En brødskive eller litt havregryn og stoppe resten av min eventuelle sult med vitaminer. Jeg har ikke tatt bilde av noe drikke for det er jo helt opptil en selv. Passer nok bra med et glass melk, vann eller juice til. Jeg drakk et stort glass med eplejuice noe som tilsvarer 1-5 om dagen. 

HURRA FOR FRUKT OG GRØNT! Liker dere å spise grønnsaker rått? Tenker dere mye på kosthold? Vil du vite mer info om frukt og grønt, sjekk frukt.no. Awesome side! 
- Lotte Isabel

(Takk til Henrik for god hjelp til å lage hjertet over maten min, hihi)
Mange av oss i Norge har rips i hagen, noen bruker den flittig andre lar kjerret bare stå. Jeg personlig elsker rips, både med og uten sukker. Det er rett og slett godteri for meg. Spiser så jeg får vondt i magen hver sommer. Ikke nok med at de er gode og fine å se på, de er også en kilde til vitamin C og andre antioksidanter. Til og med kostfiber. Litt mer detaljert info kan dere selvfølgelig google om dere vil, eller lese det her: 

"Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men også ved stress, røyk, forurensing og solbestråling. En tommerfingerregel sier at jo mørkere farge frukten/grønnsakene/bærene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rødfargen på ripsene forteller oss at her er det mye antioksidanter. Disse kan forebygge kreft og hjertesykdom ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fra rips fungerer også som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Kostfiber fremmer god fordøyelse og en sunn tarm..."

Så har dere rips i hagen og du faktisk liker det, ikke nøl med å gå å plukke litt. Godt, enkelt og sunt! Spis med god samvittighet! Til og med bladene inneholder c-vitamin og de kan du bruke i salater.
Liker du rips? Håper alle har en fin mandag! Knuseklem fra meg! ♥
- Lotte Isabel

 


Mmmm...Dette sitter jeg og koser meg med akkurat nå. Masse sunt og godt. Salaten består av: Agurk, skinke, "salat", rød og oransje paprika, mais og ost. Omeletten består av: To vispa egg og ost. Noen som kan gjette at jeg er glad i ost? Også rista brød med smør. Namnamnam. Kunne spist dette hver dag tror jeg. Ble forresten ikke noe av sko-shopping idag, men prøver å ta det i morgen. Gleder meg. Håper dere har en fin kveld! ♥ Klem

- Lotte Isabel
Nå som varmegradene har kommet for fullt og det er opp i mot 40-50 i solveggen er det lurt å få i seg en god frokost. Man blir fort dehydrert og sliten. Frokosten min idag ble en brødskive med bringebærsyltetøy (uten sukker), blåbæryoghurt med müsli + blåbær,bringebær og jordbær + et stort glass tropisk juice (som tilsvarer 1 av 5 om dagen). Sunt, kjempegodt og energirikt. Før jeg går ut i sola drikker jeg også ca 2-3 glass vann. Bare for å fylle på litt. Er så kjedelig om man skal gå rundt å føle seg dehydrert og svimmel. Tommel opp for vann i sommervarmen! Uansett hvor kjedelig det er å drikke det. Har dere noen tips? så er det bare å slenge inn en kommentar. Man kan aldri lære for mye. 

Da er i hvertfall jeg klar for dagen! Skal nok grille senere idag også. Gleder meg til det!! :D Håper dere får en fin dag! 

- Lotte Isabel 
Jeg heter Lotte, er 22 år og bosatt i Gjøvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebærer sykdom, trening, interiør, mote og min kjærlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com
Arkiv


· September 2014 · August 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Oktober 2011 · September 2011


Kategorier


· Antrekk · Challenge · Familie · Foto · Hverdag · Innkjøp · Interiør · Konkurranse · Maries dikt · Mat - drikke · Mote · Skjønnhet · Tanker - følelser · Tema - mine meninger · Trening · Ukas blogg · Video

Reklame


· blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits