Ja, i hele dag så har ansiktet mitt vært ute på vg sin forside. Med en fin tittel "Lotte (23) håper å bli ung ufør"...Nå har underkant av 170 000 sett episoden (HER) jeg er med i og det er ganske skremmende. Mange som ser på NAV som et ømtålig tema og mange som har en mening om akkurat "naving". Jeg føler at Rakett har klippet mine opptak helt feil og jeg er faktisk ikke så fornøyd med det som jeg burde. De har tatt med bruddstykker av samme tema, som til slutt blir meningsløst i mine øyne fordi de har klippet bort den biten der jeg forklarer hvorfor ting er som de er. Jeg fremstår ikke slik jeg ville og jeg føler dette har vært litt bortkastet tid, hvis vi ser bort fra at jeg faktisk fikk møte Tine (spesialisten). 

Hadde jeg valgt selv så hadde jeg aldri villet lagt så mye vekt på "ung ufør" som det nå har blitt gjort. Eneste grunnen til at jeg vurderte det er det økonomiske. Enkelt og greit. Jeg vil veldig gjerne kjøpe hus, men det kan jeg ikke med de pengene jeg får idag fordi de er ikke en trygghet for banken. Og det at det kan tolkes som at jeg "aldri" vil jobbe igjen er bullshit. Selvfølgelig vil jeg jobbe, selvfølgelig vil jeg ikke sitte hjemme og i tillegg være naver. Ingen vil det! Jeg jobber faktisk også, noe som ikke kommer fram i episoden. For å få arbeidsavklaringspenger på nav må du også ha en aktivitetsplan der man samarbeider om hva man gjør 6-8mnd før man møtes igjen. I min står det blant annet at jeg skal jobbe som støttekontakt, trene, ta meg av plikter i hjemmet samt dyr, aktivt gå inn for å få en god døgnrytme, gå til fastlege og spesialist jevnlig, ta ulike medisiner og gå fast til en psykomotorisk fysioterapeut. Om jeg ikke gjør det, så får jeg ikke økonomisk hjelp fra nav. Så selv om det det virker som jeg ikke gjør en dritt for pengene jeg får, så gjør jeg faktisk det. Jeg pusher meg dag ut og dag inn for å få endene til å møtes. Nav krever jævla mye av deg, og hvis jeg kunne velge hadde jeg f**n meg ikke vært innafor navdøra. Dessverre så har det blitt sånn, da jeg fort kan ha perioder med 72t migreneanfall og 24t hangover....Ingen vil ansette meg, siden jeg ikke kan komme med noen garanti for at jeg kommer på jobb hver dag. Så for at jeg skal få "føle" meg som et voksent menneske så må jeg få økonomisk hjelp fra nav, slik at jeg har råd til å bo for meg selv og er selvstendig.

Har dere noen spørsmål, fyr løs!

                                     


  
Fredlig
Mat for nav
07.05.2014, 21:45 URL: http://fredlig.blogg.no
Lotte Jensen
Fredlig: Hadde satt pris på om du kunne utdype det der litt nærmere.
07.05.2014, 21:46 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Vanessa
Alle har jo sine meninger :)
07.05.2014, 21:51 URL: http://vanlauvas.blogg.no
Marie
Det er synd at det å gå på nav skal være så jævlig negativt.
07.05.2014, 21:53
sweetiigirl.blogg.no
Det er trist å se og håre at du har så vondt og er syk.. :( Håper du blir frisk og kan jobbe og få et godt liv :D Håper du har det bra og ha en fin dag i morgen :) <3
07.05.2014, 22:16 URL: http://sweetiigirl.blogg.no
Lotte Jensen
Ingalill Mikalsen: Tusen takk for utrolig hyggelig kommentar! Det du sier betyr mye for meg. Håper du har det bra også og at du får en fin dag i morgen! <3
07.05.2014, 22:22 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
ikke broren til lotte
hva syns du om at broren din ikke ble bedt om å være med? jeg synes i hvert fall han er en gutt som kunne dratt opp kvaliteten :)
07.05.2014, 23:36
fredlig
Svaret fikk du vel på min blogg i går;)

Lykke til.
08.05.2014, 08:40 URL: http://fredlig.blogg.no
Hanne
Hei :) Så filmen om deg i går, og selv om jeg forstår deg veldig godt syntes jeg filmen og plagene dine virket veldig bagatelliserte. Når jeg nå leser jeg at Rakett har klippet helt teit, forstå jeg godt! Utrolig synd at se følte de måtte gjøre det, men det skaper vel mer reaksjoner med en lat ungdom, enn en syk ungdom?!

Huff, jeg skjønner deg så alt for godt! Jeg er 26, har utdannelse som jeg virkelig har slitt for å få, men nå kan jeg ikke jobbe med det på grunn av flere kroniske sykdommer. Jeg har migrene hver gang jeg har mensen, også i flere dager, og det er et rent helvete! Jeg har det heldigvis ikke så ofte, men i mellomtiden har jeg mange andre plager. Og det som frustrer meg mest er at NAV virker gjennomgående uvillig til å forstå utfordringene mine. "Ta seg sammen", "må tåle litt ekstra med dine diagnoser" bla bla bla. Er det virkelig riktig at vi som er syke _skal_ slite og plages hver eneste dag bare for å passe inn i samfunnets normer? Jeg synes det er supert at du var med på den filmen, for folk trenger å forstå at vi er ikke late bare fordi vi ikke jobber!

Man må være bra frisk for å klare å stå i NAV systemet, vi som er virkelig syke klarer det vel nesten ikke...
08.05.2014, 11:34 URL: http://misshada.blogg.no
Forstår ikke
Hvordan kan du drive en blogg og legge ut flere innlegg i uken når du har migrene to dager i uken som varer i tre dager? Dette rimer ikke. Jeg tror du har veldig dårlig samvittighet for at du ligger hjemme. Hvordan kan du forvente at andre skal betale for deg når du ikke er villig til å jobbe? Du tapper samfunnet for midler for en sykdom som ikke er alvrolig for noen andre enn deg selv.
08.05.2014, 16:09
Lotte Jensen
Forstår ikke: Den kommentaren der har jeg nesten ikke lyst til å svare på engang. Dårlig samvittighet for at jeg ligger hjemme? Ja, selvfølgelig har jeg det, men på en annen side så kan jeg ikke noe for dette for det er kronisk og noe jeg ikke har påført meg selv. Det at jeg "driver" en blogg kommer alltid i siste rekke, den er ingen prioritering. Blogg er noe jeg gjør når jeg har fritid, alle har krav på fritid uansett om man er syk eller jobber. Og for det andre: Jeg ER villig til å jobbe! Du har tydeligvis ikke lest innlegget mitt. Jeg har jobbet før og jeg jobber litt nå. Jeg blir veldig lei meg når slike folk som deg ikke tar sykdom på alvor. Du sier: ikke er alvorlig for andre enn deg selv? Min situasjon er alvorlig for nav, for lege, for familie og venner. Jeg samarbeider med lege, spesialister og nav for å bli bedre dag ut og dag inn. Jeg har lenge hatt lyst til å legge meg ned og gi opp...ta livet mitt. Så alvorlig er faktisk dette. Men jeg er villig til å pushe meg, villig til å gi alt og villig til å jobbe rævva av meg. Noe jeg gjør til beste evne.
08.05.2014, 22:10 URL: http://lotteisabel.blogg.no/

Har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, men jeg har aldri kommentert før.. MEN når jeg ser den ene kommentaren her, så må jeg bare skrive noen ord.

Jeg beundrer deg for at du i det hele tatt prøver, jeg! Man kan tenke seg hvordan man blir selv når man har vondt i hodet (som sikkert bare er brødsmuler i forhold til din hodepine). Jeg er selv naver (til jeg finner jobb), og jeg også HATER det. Jeg vil ikke være i det systemet. For det er faktisk slik folkens, at det er ikke kult å gå på NAV, men noen må! Uansett, du har min fulle støtte. Jeg håper du får ordnings med NAV, og ordnings (så godt det lar seg gjøre) med hodet. Lykke til videre, og kos deg med de fine dyrene dine! :)

Og husk, haters gonna hate ;)
09.05.2014, 15:15
siri
Fasinerende å se deg på oljebarna. Hva slags kronisk sykdom er det dine foreldre og bror har? leste lenger nede på bloggen din at du skrev at de har det.
09.05.2014, 17:36

Hvis man virkelig ønsker å jobbe, så går man og skaffer man seg

en ordentlig jobb! Det du skriver er kun skamløse bortforklaringer og vikarierende motiver for hvorfor du ikke kan jobbe.

Til og med med migrene går det an å jobbe og bidra til

fellesskapet.

Det som står i aktivitetsplanen din har ikke noe med samfunnsnytte å gjøre.

All de tingene du lister opp, gjør du kun for din egen

vedkommende. Du bidrar null i kroner og ører til felleskassa. Du bare tar og forbruker.

Slike "mennesker" er heller skadedyr i mine øyne.

Jeg håper at det snart blir sånn at slike skadedyr

som deg vil bli pålagt til å utføre noen samfunnstjenester

for å fortsatt kunne motta stønader: f.eks. plukke søppel ute, vaske på sykehjem, rengjøre felles arealer.

Jeg lover deg at jeg personlig kommer til gjøre meg sterk for dette.

Det er også mange andre som tenker som meg og som

kommer til å bruke stemmeretten sin for å sette ned foten for slike skadedyrsom deg.
22.07.2014, 12:35


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei & velkommen - Jeg heter Lotte, er 22 år og bosatt i Gjøvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebærer sykdom, trening, interiør, mote og min kjærlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com
Arkiv


· August 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011


Kategorier


· Antrekk · Challenge · Familie · Foto · Hverdag · Innkjøp · Interiør · Konkurranse · Maries dikt · Mat - drikke · Mote · Skjønnhet · Tanker - følelser · Tema - mine meninger · Trening · Ukas blogg · Video

Reklame


· blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits