Har du migrene eller kjenner noen som har, les her!

Sist fredag så var jeg i hovedstaden for siste opptak til den serien jeg skal være med på og da var vi innom Sandvika Nevrosenter. Den episoden jeg skal være med i handler nemlig en del om sykdommen min, kronisk migrene. Jeg blir veldig rørt og begynner nesten å grine hver gang jeg prater om dette her fordi det er så stort for meg. Spesialisten vi var i kontakt med som var villig til å være med på opptak, var også villig til å hjelpe meg videre med sykdommen. Etter hu hadde hørt historien min så syns hu det virkelig var på tide at jeg fikk ordentlig hjelp i og med at jeg har hatt plager i ca seksten år av livet mitt. På opptaket kommer dere nok til å se ei jente som ikke kan gjøre noe annet enn å nikke og nesten måpe. Jeg har aldri møtt noen som har en så klar plan på hva jeg skal gjøre og hvilke medisiner som jeg er nødt til å prøve. Jeg har endelig kommet til noen som KAN sykdommen og som faktisk også vet hvordan de virker inn på kroppen, for denne spesialisten har migrene selv. Denne dama brenner for "faget" og jeg er så takknemlig for at hu ville være med på dette og ikke minst møte meg. 

Så som dere skjønner så er jeg veldig glad, men samtidig så har jeg nå begynt et liv med forebyggende medisiner igjen og andre smertestillende enn jeg er vant til, derfor kommer jeg nok til å ha en periode framover der jeg kjenner på bivirkninger og kanskje ikke har det så lett. Men det er så verdt det! Jeg har nå en strukturert plan å gå etter. Jeg skal bruke Topimax til forebyggende og Imigransprøyte, Relpax og Maxalt til smertestillende. Nå er det slutt på ParacetDuo og PanodilZapp. Jeg hadde nemlig gitt opp å prøve flere migrenemedisiner fordi ingenting funket lenger av det jeg hadde prøvd. Har brukt Selo-Zok og Inderal som forebyggende tidligere, men syns ikke de hadde noen stor effekt. Maxalt brukte jeg også en del før, men virkningen er minimal etter en stund. Det jeg ser på som mest utfordrende og nytt nå er injeksjonen. Jeg er ikke redd for sprøyter, men syns det er litt ekkelt å ta det på seg selv. Spesielt fordi jeg skal ta den i "magefettet". Har ikke hatt et ordentlig vondt anfall enda, men ser på en måte fram til det for da skal jeg få prøvd denne medisinen også. Den skal tydeligvis virke på ca 10 minutter og det er jo helt fantastisk om det kan fjerne anfallet mitt på så kort tid. Spesialisten, som forøvrig heter Tine Poole, har god virkning av denne medisinen og derfor anbefalte hu den varmt. Tine har også skrevet en bok om migrene, fordi hu syns altfor få leger, pårørende og til og med de som har sykdommen vet hva det innebærer og hvilke behandlingsmetoder som finnes. Den boka fikk jeg også! Koster 299,-. All fritid jeg har hatt etter besøket har jeg brukt på og lest i den....og jeg er helt målløs. Det virker som jeg har skrevet boka selv. I boka har hu tatt med historier fra tidligere pasienter hu har hatt, samt historier fra eget liv, behandlinger og metoder. Jeg som har migrene sitter bare og nikker, ler, blir oppgitt, lei meg osv fordi jeg kjenner meg så igjen. Hu setter ord på hva jeg føler og hvordan jeg har det. Jeg har aldri opplevd at noen vet det på en prikk....Så den boka anbefaler jeg til dere som har sykdommen og til dere som vil vite mer om migrene. Det er faktisk noe jeg skal spørre mine nærmeste om de vil lese for min og deres del så vår relasjon kan bli bedre. For er det noe som er vanskelig for meg så er det å få forståelse, men etter å ha lest i denne boka så har man mer enn nok informasjon om at jeg ikke tuller og at jeg faktisk har en unnskyldning for væremåte til tider.

Ikke nok med at hu ordnet medisiner og bok (signert tom)...men hu ville også møte meg igjen. Så jeg fikk en hodepinekalender der jeg nå skal skrive inn hvordan jeg generelt fungerer og hvordan medisinene fungerer og så skal jeg dit igjen i slutten av mnd. Så skal vi fortsette samarbeidet videre. Og dette alt gratis! Hu var også inne på tanken om å søke om hjelp slik at jeg får dekket utgifter til botoxbehandlinger, noe som skal ha veldig god effekt siden man "ødelegger" nervene.Etter å ha vært hos Tine så ser jeg faktisk veldig lyst på livet. Jeg har faktisk streifet tanken om å ikke bli ufør....helt urealistisk tanke for meg, men kanskje det kan bli noe av meg? Kanskje jeg kan få et "normalt" liv med riktig medisiner og et samarbeid med Tine? Hvem vet....Jeg er i hvertfall 100% dedikert til dette opplegget og prioriterer dette i aller høyeste grad. Kan jeg bli bedre, så skal jeg bli bedre! Ingen tvil. 

Jeg har brukt de nye medisinene i to dager nå og det føles allerede veldig tungt. Jeg er svimmel, har lite matlyst, føler meg motløs og det prikker litt i hender og armer. Vanlig bivirkninger. Jeg griner for ingenting og føler jeg har så mye ansvar at det svømmer over, men orker ikke gjøre noe med det. Jeg gjør alt i livet mitt om til negativt og om ikke det er nok så har jeg fått mensen i tillegg. Så denne uka kommer til og bli helt jævlig, og jeg vet ikke om jeg burde stole på meg selv alene uten "barnevakt". Jeg har liksom så mye temperament i meg og tåler ingenting. Syns litt synd på dyra som må leve sammen med meg de kommende dagene. Får bare ta meg sammen, som vanlig. Ønsk meg lykke til! ♥♥  

Har du migrene, eller kjenner noen som har?....Oppsøk; Tine Poole! 
              

                                                       


  
Marie
Håper ting endelig ordner seg for deg <3 ^^
02.04.2014, 23:51

Har selv migrene, men biter i det sure eplet og kjører på med full utdanning og jobb ved siden av. Ikke alltid like smart... Kanskje jeg skal prøve dette!
03.04.2014, 10:23
Lotte Jensen
Anonym: Nå kommer det jo også an på hvor mange anfall du har i måneden og hvor sterkt det plager deg. Klarer du utdanning og jobb så vil jeg vil si at du og jeg har det totalt forskjellig, men migrene er uansett ubehagelig og unødvendig og det finnes mer hjelp enn man skulle tro. Så lykke til videre! Får håpe du finner noe som kan lette hverdagen din :)
03.04.2014, 15:10 URL: http://lotteisabel.blogg.no/

Det er klart. Jeg har rundt 3-4 anfall i uka, men man gjør det man må for å komme seg videre og overleve ;)
03.04.2014, 18:42
Lotte Jensen
Anonym: Såpass ja, da er du vel "heldig" som har medisin som fungerer?
03.04.2014, 20:05 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Hsd
Hei.

Jeg er 42 år og har hatt migrene så lenge jeg kan huske. Har hatt 4-7 anfall i uken og kronisk hodepine hver eneste dag. Har prøvd masse forskjellige medisiner uten virkning.

Jeg har alltid jobbet, men utdannelse har jeg aldri klart å gjennomføre.

Jeg har også hatt endel arbeidsgivere siden de ikke er interessert i noen med høyt fravær.

For ett år siden fikk jeg ved en tilfeldighet blodtrykksmedisinen exforge. En uke senere var migrenen borte. Hvis jeg lar være å ta medisinen i 3-4 dager kommer migrenen tilbake.

Idag har jeg kanskje 1 anfall hver andre mnd. Og da snakker jeg om svake anfall som gir synsforstyrrelser i ca 20 min og en svak hodepine i etterkant.
06.05.2014, 09:45


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei & velkommen - Jeg heter Lotte, er 22 år og bosatt i Gjøvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebærer sykdom, trening, interiør, mote og min kjærlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com
Arkiv


· Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011


Kategorier


· Antrekk · Challenge · Familie · Foto · Hverdag · Innkjøp · Interiør · Konkurranse · Maries dikt · Mat - drikke · Mote · Skjønnhet · Tanker - følelser · Tema - mine meninger · Trening · Ukas blogg · Video

Reklame


· blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits