Er det noe jeg har satt mer og mer pris på jo eldre jeg blir så er det nettopp selvinnsikt. Det at mine nærmeste har det og selvfølgelig at jeg selv har det. Møter jeg en person som ikke kan være selvkritisk, som snakker dritt om sine positive sider og faktisk ikke kjenner seg selv så bygger det seg en stor mur mellom oss med engang. Jeg takler det dårlig om folk i min krets ikke kan innrømme feil blant annet. Det å være ærlig mot seg selv og mot andre er en av de viktigste egenskapene et menneske har etter min mening. Selvinnsikt...tenk litt på ordet. Hva tenker du på når du hører/leser det? 

Selvinnsikt er evnen til å ha adgang til sin egen indre bane med følelser, verdier og intuisjon. Det å ha innsikt i seg selv og kjenne seg selv er en meget viktig egenskap, men den krever at det settes av tid til egenrefleksjon og tid til seg selv. Dette er som sagt noe som er veldig viktig for meg og noe det burde ha vært mer fokus på både i familier og på skoler. Etter alt jeg har vært i gjennom så kjenner jeg meg ganske godt, jeg vet hva jeg liker og ikke liker, hvordan jeg takler forskjellig situasjoner og aller best; jeg vet hva jeg burde forvente av meg selv. Jeg sier ikke at jeg alltid vet hvor jeg har meg selv og at jeg aldri blir skuffa over ting jeg gjør, for det er jo klart at jeg blir. Men jeg har lært meg evnen til å si unnskyld om jeg har gått over streken(før vedkommende forteller meg det), evnen til å se at jeg tar feil i ulike situasjoner, evnen til å skryte litt av meg selv (skjer ikke ofte nok, men det skjer), evnen til å se meg selv fra utsiden. Jeg er langt fra utlært når det kommer til meg selv for det blir man jo aldri, men jeg er på god vei til å få en veldig god framtid når det kommer til hva jeg er ute etter og hvordan jeg vil være som menneske. Jeg kan kontrollere meg på et høyere nivå og ha en bedre forståelse for hvorfor jeg gjør som jeg gjør. 


Et eksempel; Jeg blir irritert over noe kjæresten min gjør...jeg kan utagere og skrike fordi jeg kanskje blir skuffa over det han har gjort. Han er stille fordi han skjønner virkelig ikke hva det er jeg blir sur for. Hva er viktig at jeg gjør i denne situasjonen? Jo, jeg bruker ett par minutt på å tenke over hva som akkurat har skjedd uten å begynne og krangle. Kanskje dette bare er min feil? Kanskje kjæresten min ikke har gjort noe galt i det hele tatt og jeg skriker på han uten å ha en gyldig grunn?  Dette er noe jeg har blitt flinkere på i det siste. Jeg har hatt en stor og lang runde med meg selv der jeg syns jeg ble for kritisk til alt Andreas gjorde. Jeg har vært utrolig pirkete og lagt for mye vekt på hva som ikke blir gjort, istedet for å fokusere på hva vi faktisk har gjort. Jeg fant fort ut etter og ha reflektert over slike tidligere hendelser at jeg skrek på han fordi det var lettere å ha noen å skylde på. Det som egentlig har foregått er at jeg har vært skuffa over meg selv for at JEG ikke har klart å ta oppvasken eller fått hengt opp klær pga sykdom. Hadde jeg bare visst der og da at det er slik jeg uttrykker meg så hadde flere krangler vært unngått. Jeg har aldri sett på meg som en som klager og kjefter uten grunn. Men jo, det har jeg jo faktisk gjort. Andreas har ikke fortjent å få slike skyllebøtter fordi han gjør faktisk mer enn mange menn jeg kjenner og det burde jeg heller rost han opp i skyene for. Så det å finne ut slikt om seg selv er gull verdt, hvertfall om du åpner hjertet for deg selv og godtar at du gjør og har gjort mange feil. Jeg feiler, jeg er ikke perfekt. Jeg er utrolig takknemlig for at Andreas er så rolig, avventende og prøver å vise forståelse. Vi har blitt veldig flinke til å la hverandre se oss selv før vi dømmer hverandre og det er viktig i et forhold. Det er viktig at du eller partneren din ikke glefser tilbake og går rett i strupen i alle krangler, for på den måten får begge tid og ro på seg til å reflektere og drøfte situasjonen sammen. 


Dette er noe jeg aldri hadde tatt tak i om jeg ikke hadde brukt tid til egenrefleksjon. Så om dere noen gang føler at dere er sinte på ei venninne f.eks pga en ting hu gjør som du ikke er enig i og det gjentar seg opptil flere ganger så er det på tide å reflektere over hvorfor du gjør som du gjør. For som dere har skjønt så er det ikke alltid det er venninna eller kjærestens feil. Dette kan redde et vennskap, samboerskap, en familierelasjon, til og med et ekteskap. Jeg er ikke ute etter å være en bedreviter, leke partnerterapeut eller hobbypsykolog. Men dette er noe som har utvikla meg til å bli en mye bedre versjon av meg selv og som jeg har vokst utrolig mye på. Alle vil beholde sin store kjærlighet, sine beste venner og ha et godt forhold til familien sin og egenrefleksjon og det å ha god selvinnsikt kan hjelpe oss nettopp med dette. Man blir mindre kritisk til andre, man setter mer pris på dem og man unngår unødvendig mange krangler. Så lær deg å kjenne, innrøm for deg selv at du ikke er perfekt, bruk god tid på deg selv og dine følelser. Tenk over hvilken person du vil være før du både skylder på andre og blir utrolig lei deg og skuffa over situasjoner du mener andre har satt deg i. Dette gir økt kunnskap og trygghet som er veldig nyttig i ulike relasjoner. Er du trygg på deg selv og vet hvem du selv er blir andre automatisk nysgjerrig og trygg på deg fordi de vet hvor de har deg. Og det igjen fører selvfølgelig til blant annet gode vennskap. Men dette er noe du faktisk ikke kan få hjelp av noen andre enn deg selv til å gjøre, kanskje kjæresten om begge går inn for det sammen. Ta tak i livet ditt og lev det slik du vil ha det. Du og bare du alene kan og burde styre livet ditt. 

                                                          

                                                           


  
CAMILLA
Bra skrevet :-)
07.03.2014, 17:40 URL: http://cwg.blogg.no
Lotte Jensen
CAMILLA: Tusen takk! :D
07.03.2014, 17:44 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Marie
Bra innlegg Lottis :3
07.03.2014, 18:12
Anhthu Tran
Wow, så utrolig fint og bra innlegg. Syns du burde komme med flere innlegg om dine egne meninger fordi dette her var utrolig gøy å lese om :-) Du skriver utroolig bra!!
07.03.2014, 18:27 URL: http://anhthut.blogg.no
Silje Odden
Utrolig bra skrevet, jeg kjenner meg litt igjen også, jeg tror jeg ikke alltis ser hve jeg gjør galt, eller jeg skjønner jo hva jeg gjør og ikke, men noen ganger reagerer jeg kanskje sterkere enn jeg burde for å si det slik, men jeg kjenner mennesker som virkelig ikke ser hva dem gjør galt, som tror de er helt uskyldige, jobbet med ett sånt menneske, hun tror fortsatt jeg var den som lagde dårlig stemning selv om minst 4 mennesker sa opp jobben pga henne :P Og jeg var den første som sa opp så da kan jo ikke jeg være grunnen :P Men jeg har blitt flinkere til å se hvor jeg selv feiler :P
07.03.2014, 18:28 URL: http://siljeodden.blogg.no
Lotte Jensen
Anhthu Tran: Tusen takk, utrolig hyggelig å høre! :D
07.03.2014, 18:31 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Lotte Jensen
Silje Odden: Så koselig å høre at du likte innlegget! Jeg jobber veldig aktivt med dette fordi jeg har blitt mobba og da tok jeg selvfølgelig alt innover meg og alt var min feil, og så plutselig bestemte jeg meg for at NEI, ikke noe er min feil lenger (gikk i forsvarmodus for å glemme)...jeg mista rett og slett begrepet om realiteten. Så nå er det et tema som betyr utrolig mye for meg som gjør at hverdagen blir mye lettere. Husk på og ikke bare bli flinkere til å se hva du gjør feil, men også hva du gjør riktig. Det kom ikke helt fram i innlegget, men du skal også rose deg selv for dine positive sider og dyrke dem!
07.03.2014, 18:34 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Jannicke
så bra skrevet!! :)
07.03.2014, 22:47 URL: http://jt0byy.blogg.no
Lotte Jensen
Jannicke: Tusen takk!
07.03.2014, 23:05 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
ane karene bukten
så utrolig bra skrevet:D
08.03.2014, 01:22 URL: http://karenee.blogg.no
Avanya
This is why you're my best friend. Hadde du ikke hatt selvinnsikt, så hadde vi rett og slett ikke fungert sammen. Jeg prøver å ha det selv, for jeg vil alltid bli bedre. Ikke nødvendigvis fysisk, men jeg vil bruke hodet til å velge mine kamper med omhu, og se hva jeg selv gjør galt. Jeg er så glad i deg, du er så smart og reflekterer så bra!
08.03.2014, 13:32 URL: http://anjaisonfire.blogg.no
charlotteahk
bra skrevet!
09.03.2014, 14:39 URL: http://charlotteahk.blogg.no
Lotte Jensen
Avanya: Aww, i like måte jenta mi <3
09.03.2014, 15:03 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Lotte Jensen
charlotteahk: Takk for det! :)
09.03.2014, 15:04 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Lotte Jensen
ane karene bukten: Tusen takk! :D
09.03.2014, 15:04 URL: http://lotteisabel.blogg.no/


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei & velkommen - Jeg heter Lotte, er 22 år og bosatt i Gjøvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebærer sykdom, trening, interiør, mote og min kjærlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com
Arkiv


· Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011


Kategorier


· Antrekk · Challenge · Familie · Foto · Hverdag · Innkjøp · Interiør · Konkurranse · Maries dikt · Mat - drikke · Mote · Skjønnhet · Tanker - følelser · Tema - mine meninger · Trening · Ukas blogg · Video

Reklame


· blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits