Jeg var hos legen for ikke så mange dager siden som jeg nevnte her på bloggen, og jeg tok noen blodprøver (som jeg også antok at jeg måtte). De viste altså at jeg har fine verdier av det meste, bortsett fra D-vitamin. Det er normalt og ha verdiene mellom 50-150 og jeg hadde 30. Så nå har jeg startet på en god kur. Tabletter og tran! Så nå håper jeg virkelig det hjelper! Jeg orker ikke og være trøtt, sliten og slapp lenger. 

Litt informasjon om D-vitamin. I sommerhalvåret så får et menneske god hjelp fra sola når det gjelder D-vitamin, men det blir noe helt annet når mørketida kommer. Får man da ikke nok sollys, er det derfor ekstra viktig med tilførsel av vitamin D gjennom kosten, som for eksempel ved inntak av følgende matvarer:

- Fet fisk
- Lever
- Smør
- Egg
- Melk
- Kosttilskudd

Ifølge ekspertene på Lommelegen.no er dagsbehovet vårt for vitamin D på 400 IU (internasjonale enheter), eller cirka 5 mikrogram. Dette tilsvarer mengden i en liten skje tran. Nå skal jeg ta ca 25 mikrogram! Så det er en del, men det er bare for en mnd eller to, så må jeg trappe ned. Det er ikke bra og få i seg for mye av dette vitaminet heller. For mye vitamin D kan gi dårlig matlyst, tretthet, hodepine og kvalme. Store doser over lang tid kan også gi forkalkninger i hjerte, nyrer og lunger. Slike forkalkninger kan i verste fall føre til nyre- eller hjertesvikt og være dødelig. Så ja, FINT om man er litt obs på inntaket sitt uansett om det er lite eller stort! Noen symptomer på at man har D-vitaminmangel er: 
- Svekket immunforsvar 
- Utmattelse
- Hodepine eller migrene
- Smerter i muskler, ledd og skjelett
- Depresjonsymptomer 

De symptomene der passer veldig godt inn i mine tre siste måneder, så nå er jeg innstilt på og gjøre noe med dette! Endelig har jeg noe konkret og jobbe mot i allefall. I alle år så har jeg hatt blodprøver som har vist gode verdier, selv om jeg føler meg helt rævva. Så jeg har følt meg skikkelig maktesløs opptil flere ganger, siden jeg ikke får gjort noe med det når kroppen min tydeligvis er akkurat slik den skal være. Migrena har da måtte da tatt skylda for mine vondter osv, selv om den ikke alltid har skylda for det. Så derfor er jeg letta for at det faktisk var noe jeg kunne fikse på denne gangen! Får også valp i slutten av mnd og da må jeg jo ut oftere og det hjelper sikkert litt det også. Er jo heller ikke lenge til våren!! og da kommer sola for fullt! 

Har du noen erfaringer angående vitaminmangel? Visste du at D-vitaminet er så viktig for oss? Ha en fin dag!
- Lotte


  
Kristina c:
Hadde samme problemet selv, men gikk over etter hvert. Sikkert pga kostholdet mitt ble snudd om litt. Men alle vitaminene er viktig som du nevner er d vitamin veldig viktig. Uten en vitamin krasjer hele systemet, det hjelper ikke å ha nok av alle de andre hvis du mangler en. Kjempebra skrevet innlegg :D
03.02.2014, 12:57 URL: http://vampyrerr.blogg.no
Lotte Jensen
Kristina c:: Ikke sant. Mangler du en så føler kroppen seg fucka, uansett hvor sunn du er ellers. Tusen takk! :)
03.02.2014, 14:57 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
Marie
Har sikkert D vitamin mangel selv med tanke på at jeg sitter inne mye av dagen og ikke får i meg nok av de matvarene som har mye D vitamin x)
03.02.2014, 17:18


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei & velkommen - Jeg heter Lotte, er 22 år og bosatt i Gjøvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebærer sykdom, trening, interiør, mote og min kjærlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com
Arkiv


· Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011


Kategorier


· Antrekk · Challenge · Familie · Foto · Hverdag · Innkjøp · Interiør · Konkurranse · Maries dikt · Mat - drikke · Mote · Skjønnhet · Tanker - følelser · Tema - mine meninger · Trening · Ukas blogg · Video

Reklame


· blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits