Landet vårt blir jo bare verre og verre for dagene som går. Jeg blir helt stum. På noen områder drives dette landet snart ned i søla, til ingenting. Jeg blir så provosert. Jeg leste nemlig noe nå nettopp som ga meg frysninger. Anders Behring Breivik har fått tatt opp igjen skolefag i sommer mens han  var i fengsel og skal snart få tilgang til og studere statsvitenskap ved UiO.. Ja, du leste riktig. Den jævelen av en mann, som drepte så mange uskyldige mennesker får lov til dette. Får lov til og gjøre seg enda sterkere, få enda mer tid til og gjøre masterplanen sin klar for hele verden. En sånn mann som han må være innesperret eller være død, etter min mening. Kanskje litt strengt i noens øyne, men han tok fra Norge og familier: kjærlighet, vennskap, døtre, sønner, mødre, fedre, kusiner, fettere, tanter, onkler, et sterkere samfunn, og fremtid! Rektor forsvarer og mener at dette er på sin plass for at vi ikke skal vise at hans handlinger har ødelagt oss, at det han gjorde ikke forandrer noe. Men alle er vel enig i at det har det gjort. Rektor påstår at det at Breivik får lese om demokrati, rettferdighet og hvordan det moderne Europa ble bygget opp skal hjelpe han og innse hvilke grusomheter han har begått. Bullshit sier jeg!  Ingen vil ha Breivik som studiekamerat. Ingen som allerede studerer der eller har tenkt til det vil føle at det er greit selv om han selvfølgelig må studere alene på cella si. Vi andre bruker penger, masse tid og setter oss mål for og komme inn på denne skolen. Mens han som for ikke så lenge siden tok både tid, mål og fremtid fra så mange bare kan ta for seg det de aldri vil oppleve. Det er ikke rettferdig for noen!

Her i Norge oppfordrer vi tydeligvis til og bli kriminell, til og utføre en stygg handling. For uansett hva vi gjør så hjelper jo staten oss. Sitter vi i fengsel, så får vi bedre mat og opphold enn det de på eldrehjem får, vi får studiekompetanse, vi får lov til og være med i inntaket til en stor,fin og god skole, vi får utdanning, vi får en relativt lav straff. Hva er poenget med fengsel da? Alle kriminelle kunne jo like så godt få gå fritt når dette er tilbudene de får. Norge er altfor snilt og det har jeg ment lenge! Han er nok også klar over dette, og visste jo hva som kom til og skje etter det han gjorde. Han ser hele planen sin gå akkurat dit han vil sånn han vil og vi hjelper han.

Bare jeg tenker på dette så blir jeg kvalm! Jeg klarer ikke engang og formidle dette. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Breivik tok livet av så mange håp og drømmer, men allikevel lar vi han holde på sin drøm. Hvorfor? Jeg skjønner det ikke. Han har ikke rett til det. Han har ikke krav på noe annet enn og få oppleve det han påførte de pårørende og avdøde. Han kommer aldri til å lære av noen andre enn seg selv. Han vil følge sitt spor og følge sitt kall. Han kommer aldri til og forandre seg. Norge må snart få opp øya og se det! 

Hva mener du om dette? Er det greit at han får lov til dette? Du kan lese artikkelen HER
- Lotte Isabel 


  
alexxyy
Hei!

Jeg har nettopp startet meg en salgsblogg der jeg selger klær som ikke får plass i garderoben min. Så om du er glad i klær og lave priser så ta deg gjerne en tur innom. Ha en fin dag videre forresten !

Alexxyy er navnet :)
15.09.2013, 17:27 URL: http://www.alexxyy.blogg.no
Lotte Jensen
alexxyy: Ja, joda. Jeg har faktisk vært innom. Men for alles skyld her på blogg.no. Kan du slutte og spamme? Du kan jo i det minste prøve og kommentere det innlegget handler om før du reklamerer for din egen. Da hadde jeg kanskje vært så snill og kjøpt et plagg også.
15.09.2013, 17:31 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
* Charlotte *
Fengsel er ikke bare der for å stenge folk inne. Fengselet skal eldre fangene og lære dem å være gode borgere. Hvis du hadde kommet i fengsel.. f eks. grunnet uaktsomt mord. Det var ikke meningen å drepe denne personen, men det skjedde og det var din feil siden du kjørte i fylla

senario en: Du sitter innelåst, ingen venner, ingen å snakke med. Hver dag må du se i veggen, du vet at når du kommer ut er det ingenting som gjør at du ønsker å endre livet ditt. Du har ingen utdanning å støtte deg på og siden du har ting på rullebladet vil ingen ansette deg. Får du lyst til å komme ut av fengselet?

Senario to: Du får muligheten til å studere når du er innelåst. Du har nå en bachelor i statsvitenskap og vet at hvis du holder deg unna alkohol kan du ha en fremtid. Du får muligheten til å jobbe når du er i fengsel og du føler livet ditt er litt mer meningsfult. Vil du da ta fatt i den store verdenen?

Greia er ikke at folk synes AKkURATT Breivik skal kunne ha denne muligheten, men om vi fratar han den, så må man frata alle den. Og jeg er enig med rektoren. Statsvitenskap pensumet er fylt med masse god kunnskap. Vet du hvorfor folk stemmer på partier som frp? Fordi di ikke har kunnskap. Folk er rasister fordi de tror disse personene er farlige.. de vet ikke bedre.

Kunnskap fører til fred, derfor synes jeg det er fantastisk at straffedømte får lov til å studere.
15.09.2013, 17:38 URL: http://deadlyserious.blogg.no
Lotte Jensen
DeadlySerious: Ja,jeg er enig i omtrent alt du sier jeg. Det er bare det at det skulle ikke vært likestilt på denne måten. Noen har godt av det, andre har vondt av det, og det burde vi som samfunn ta tak i. Akkurat som i skolen, der også alt er likestilt. Alle må gjennom det samme. Det blir helt feil! Breivik burde ikke få denne muligheten i mine øyne, men andre straffedømte burde selvfølgelig ha muligheten til å studere, om det ser ut til at de lærer av det.

Breivik er i mine øyne like ille som Hitler. Drepe mennesker en etter en i kaldt blod uten og blunke. Det må være noe veldig galt med han. Stor forskjell på uaktsomt drap og det Breivik gjorde.
15.09.2013, 17:53 URL: http://lotteisabel.blogg.no/
* Charlotte *
Skjønner det, men slik som systemet er nå kan vi dessverre ikke nekte ham :c Men burde være slik at f eks. de som er dømt til forvaring ikke har lov osv. at det går på hvor stor straffen er.
15.09.2013, 18:55 URL: http://deadlyserious.blogg.no
Mr White
Enig. Alle som har ødelagt andres liv fortjener at dems egne liv blir ødelagt selv. Det høres litt brutalt ut, men sånn må det bare være.

Uansett hvor bra det er for at fangene skal kunne forandre seg, så skjer det sjeldent. Kan slenge på en statistikk, av alle av de som har hatt mer enn 1års fengsel så kommer 2/3 deler tilbake til fengselet fordi dem har begått nye lovbrudd. Selv om de har fått utrolig nok sjansen til et nytt liv, så er det ikke så enkelt.

Bra for de som forandrer seg, men når "ingen" gjør det. Så er det bitte litt kjipt å bruke egne penger (skatt som går til fengsel) på noe som ikke funker.

For all del. Tanken bak systemet er kjempe topp! men det funker ikke slik det er nå.

- Mr White
15.09.2013, 19:34
Helle Ovedie
Jeg synes det er helt, helt, helt feil om det skulle vært særegne regler for ABB. Og han har all rett til å ta utdanning og utvide sin kunnskap, tror det er godt for han, jeg! At folk lager en sak ut av dette i det hele tatt synes jeg er rart, egentlig.
15.09.2013, 21:08 URL: http://helleovedie.blogg.no
Noor
Han drepte dem på grunn av meg. Jeg er som overflod; ingen vil ha overflod. Det må være passe mengde i røret. Ikke mer. Ikke mindre. Overflod - det er det jeg er. På grunn av overfloden måtte han fjerne noe som _skulle_ være der, noe som var der før meg, og som hadde rett til å være i røret. Han fjernet det som var inni, for å få vekk overflod. Og han klarte det.

Nå var jeg sykt deprimerende, men det er sant jo. Jeg er muslim, han er redd for muslimer. Som om jeg har en tikkende selvmordsbombe gjemt under hijaben min. Paranoide lille faen.
19.09.2013, 14:26 URL: http://nooor.blogg.no


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei & velkommen - Jeg heter Lotte, er 22 år og bosatt i Gjøvik. Jeg blogger for det meste om hverdagen min som innebærer sykdom, trening, interiør, mote og min kjærlighet for mine fire vakre skapninger Andreas, Lurvis, Lucy og Qiana! ♥

Kontakt:
lottejb_91@hotmail.com
Arkiv


· Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · November 2012 · Oktober 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011


Kategorier


· Antrekk · Challenge · Familie · Foto · Hverdag · Innkjøp · Interiør · Konkurranse · Maries dikt · Mat - drikke · Mote · Skjønnhet · Tanker - følelser · Tema - mine meninger · Trening · Ukas blogg · Video

Reklame


· blogg.noDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits